2024.04.24, Szerda
Már az utolsó simításokat végzik az Y-hídon, hamarosan indul az átadás

Már az utolsó simításokat végzik az Y-hídon, hamarosan indul az átadás

magyarepitok.hu

2022.10.28. 18:33 - Hegedűs Gergely

A HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. kivitelezésében zajló beruházásban az ütemterveknek megfelelően haladnak a turbókörforgalom, a Vörösmarty út és az Y-híd kivitelezési munkálatai.

Hirdetés

Már felfestették az útburkolati jeleket, október végén elkezdődik az átadás-átvétel a miskolci tehermentesítő beruházásban – írta a beruházó NIF Zrt.-re hivatkozva a boon.hu. Az átfogó fejlesztés építményeinek munkálatai a hónap végével befejeződnek, és előreláthatólag decemberben átadják a beruházást.

A miskolci tehermentesítő projekt első ütemében a Vörösmarty utca négysávosítása, míg a másodikban az Y-híd kivitelezése zajlik. A NIF Zrt. beruházását fővállalkozóként a HE-DO Kft. kivitelezi nettó 13,5 milliárd forintos szerződéses értéken, míg a második ütemre a KM Építő Kft. alvállalkozóként nettó 7 milliárd forint értékben kötött vállalkozási szerződést. A különleges híd terveit a Speciálterv Építőmérnöki Kft. készítette el.


A vasúti híd felújítása idén lezárul

A boon.hu beszámolója szerint sok helyen már az utolsó simításokat végzik, miután a kivitelező az ütemterveknek megfelelően halad a turbókörforgalom, a Vörösmarty út és az Y-híd kivitelezési munkálataival. „Az eredeti műszaki tartalom szerinti építmények a közlekedők rendeltetésszerű és biztonságos használatához szükséges munkálatai a hónap végével befejeződnek” – olvasható az összefoglalóban.

Emlékeztetnek, a projekt időközben új elemekkel bővült, úgy mint a Martinkertvárost a belvárossal 420 méter hosszban összekötő új kerékpárút. A kerékpárút megépítése várhatóan 2023 tavaszán készül el. Továbbá a Kisfaludy utcai vasút feletti műtárgy felújítása is új elem, amely az idei decemberi átadásra forgalomkorlátozás nélkül használható lesz Martinkertváros irányába.

ÚtépítéshídépítésKM Építő Kft.HE-DOMiskolcSpeciálterv Építőmérnöki Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés