2024.04.19, Péntek
Több mint 800 háztartást köt be Méhkeréken a szennyvízhálózatba az A-Híd
pid.hu

Több mint 800 háztartást köt be Méhkeréken a szennyvízhálózatba az A-Híd

mti, magyarepitok.hu

2018.04.06. 10:45 - Szabó Ákos

Már zajlanak a munkálatok a Békés megyei településen. Összesen 26 kilométernyi csatornát adnak át a településen, illetve tisztítótelepet is építenek.

Hirdetés

Elkezdte a munkát a Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) beruházásában megvalósuló 2,4 milliárdos Békés megyei közművesítési projekten az A-Híd Építő Zrt., a Híd Építőipari Zrt. és a G-Híd Szolgáltató Zrt. A két települést is érintő projektben a kivitelező Méhkeréken már munkába is állt, Mezőhegyesen pedig várhatóan áprilisban kezdődik meg az építkezés.

 

A beruházás helyszínei Békés megyében

 

Méhkerék történetének legnagyobb fejlesztése kezdődött meg

Tát Margit méhkeréki polgármester tájékoztatása szerint a településre eső 1,8 milliárd forintos beruházásrész a község történetének legnagyobb fejlesztése. A mintegy kétezer lakosú Méhkeréken

  • új szennyvíztisztító telepet építenek,
  • több mint 800 háztartást kötnek be a csatornahálózatra,
  • valamint összesen 16 kilométernyi gerincvezetéket,,7 kilométernyi bekötővezetéket és 3 kilométernyi nyomóvezetéket adnak át.

Az új tisztítótelepet várhatóan eleveniszapos eljárással alakítják ki, a munkával pedig a tervek szerint jövő nyáron készülnek el a községeben.

Az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 95 százalékos támogatásával finanszírozott projekt másik részét a szintén Békés megyei Mezőhegyesen végzik el a kivitelezők. Itt többek között az eddig használt elavult szennyvíztelep jelentős mértékű fejlesztésére kerül sor.

A-Híd Zrt.A-Híd Zrt.VízgazdálkodásKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)MezőhegyesMéhkerék

Hírlevél

Hirdetés