2024.04.22, Hétfő
Megkezdte Zalaegerszeg közel ötmilliárdos vízfejlesztését a Szabadics
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Megkezdte Zalaegerszeg közel ötmilliárdos vízfejlesztését a Szabadics

mti, magyarepitok.hu

2018.11.22. 17:40 - Hegedűs Gergely

A 68 ezer lakos ellátását javító beruházás a város keleti vízbázisára épül, új kutakkal szünteti meg a határértéket túllépő vízminőséget.

Hirdetés

Bruttó 4,7 milliárd forintos beruházással, Zalaegerszeget és öt környékbeli települést érintő program indult a Szabadics Zrt. kivitelezésében. A projekt célja az ivóvíz minőségének javítása és a vízellátás fejlesztése.

A Széchenyi 2020 program keretéből finanszírozott program zalaegerszegi nyitórendezvényén a megyeszékhely polgármestere ismertette a részleteket. Balaicz Zoltán elmondta, Zalaegerszegen kívül Zalaszentiván, Zalaszentlőrinc, Bocfölde, Sárhida és Alibánfa lakóit érinti a fejlesztés. A város keleti vízbázisára épülő beruházás a város többségi tulajdonában álló Zalavíz Zrt. pályázata révén valósul meg, és összesen 68 ezer lakos ellátását javítja.


Új kutak, vezetékek és új víztorony is épül

A rendezvényen Tálosi Dániel, a Szabadics Zrt. projektvezetője kifejtette: jelenleg 24 kút szolgálja Zalaegerszeg keleti bázisán az ivóvízellátást.

Több helyen azonban határérték feletti a víz vas-, mangán-, ammónia- vagy metántartalma, ezért hat új kutat fúrnak és öt régebbit megszüntetnek.   

Mindezek mellett több helyen kicserélik az elhasználódott csöveket, összesen 17 kilométernyi új vezetéket is fektetnek. "Zalaszentivánon átalakítják a jelenlegi vízművet, és itt új acél víztornyot is felállítanak a 2021 márciusáig tervezett befejezési határidőig" - ismertette a projektvezető.

Szabadics Zrt.VízgazdálkodásmélyépítésZalaegerszeg

Hírlevél

Hirdetés