2024.03.29, Péntek
50 kilométernyi vezetéket épített a Magyar Vakond Békésben
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

50 kilométernyi vezetéket épített a Magyar Vakond Békésben

mti, magyarepitok.hu

2020.03.03. 07:32 - Szabó Ákos

Csaknem négymilliárd forintból fejlesztették a szennyvízhálózatot Battonyán, a beruházás a napokban zárult le.

Hirdetés

Nettó 3,89 milliárd forintos beruházás ért véget a napokban az ország délkeleti részében található  Battonyán – derül ki Boros Csaba polgármester sajtóközleményéből.

A több éves kivitelezés során mintegy 50 kilométernyi gerinc- és nyomóvezetéket fektettek le, és megépítettek egy új, 620 köbméter napi kapacitású szennyvíztisztító telepet is. A munkálatokat a tiszakécskei székhelyű Magyar Vakond Kft. végezte el.

 

Közel 3000 ingatlan kaphat közvetlen szennyvízelvezetést

Boros Csaba elmondta: Battonyán 3500 ingatlan van, melyek egy része lakatlan, a hálózatra pedig legalább 2700 rákötést terveznek. Ingatlanonként mintegy kétszázezer forintnyi támogatással kiépítették a hálózatot a telkekig, onnan a kiépítést azonban saját erőből kell állniuk a lakóknak.

A 90 százalékban uniós támogatással megvalósult fejlesztésre többek között azért volt szükség, mert a városban korábban mindössze 10-12 százalékban volt kiépítve a csatornahálózat és a szennyvíz a talajt terhelte. Ezzel együtt a korábban használt vezetékek állapota is rossz volt, valamint a korábban használt szennyvíztelep leamortizálódott és elavult állapotú volt.

VízgazdálkodásMagyar Vakond Út és Építőipari Kft.Battonyaszennyvízcsatornaépítésmélyépítés

Hírlevél

Hirdetés