2024.03.29, Péntek
A Felső-Tisza 11 kilométernyi üzemi utat kap ebben a beruházásban
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A Felső-Tisza 11 kilométernyi üzemi utat kap ebben a beruházásban

magyarepitok.hu

2020.04.15. 11:40 - Hegedűs Gergely

A Ke-Víz és a Nyír-Wetland kivitelezésében épülő töltésburkolat könnyíti és gyorsítja az árvízvédelmi anyagok és eszközök mozgatását.

Hirdetés

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent a Felső-Tisza mentén húzódó töltéskorona burkolására kiírt közbezserzés véferedménye. A Dombrád és Tiszatelek közötti üzemi út építését nettó 409 millió forintért a KE-VÍZ 21 Zrt. és a Nyír-Wetland Szolgáltató Kft. kivitelezi.

A hirdetmény szerint a 11,2 kilométeres szakaszon egy burkolt, jól járható töltéskoronát alakítanak ki. A fejlesztés az elmúlt évek tapasztalatai alapján jelentősen megkönnyíti és meggyorsítja az árvízi védelmi anyagok, eszközök, gépek, illetve a védekezők eljuttatását a célterületre - derül ki a szövegből. Ugyanakkor a burkolat létesülésével lényegesen csökkenthető a töltéskorona károsodása védekezések során.

A beruházásban elsőrendű árvízvédelmi mű fejlesztése valósul meg, amely részben Natura 2000 területen helyezkedik el.

A Felső-Tisza térségét egy másik nagyberuházás is jelentősen fejleszti majd: Tiszamogyorós és Lónya között új Tisza-híd létesül, melynek a beruházó NIF Zrt. januárban hirdette kei a tervezőjét.

VízgazdálkodásTiszaKe-Víz 21 Zrt.DombrádTiszatelekárvízvédelemNYÍR-WETLAND Generál Zrt.

Hírlevél

Hirdetés