2024.03.19, Kedd
Jelentős csatornafejlesztés sorozat keződik a fővárosban
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Jelentős csatornafejlesztés sorozat keződik a fővárosban

magyarepitok.hu

2020.10.21. 16:27 - Kalácska-Nagy Nóra

Budapest több pontján végzik el a közcsatornák rekonstrukciós munkáit többek között a Penta és a Colas kivitelezésében.

Hirdetés

Több mint 1 milliárd forint értékben valósít meg csatornázási feladatokat a Penta Általános Építőipari Kft., a Colas Alterra Építőipari Zrt., a BONEX Építőipari Kft. és a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. 

A különböző csatornázási projektekkel kapcsolatban a Penta ügyvezetője, Pánczél Ottó Péter egy lapunkkal folytatott részletes beszélgetésben korábban többek között kitért a belvárosban zajló, felszín alatt végzett munkák kihívásaira is.

A jelenlegi beruházás is érinti a főváros belső kerületeit, az építőipari cégek az alábbi helyszíneken kezdik meg a csatornázást:

  • az V. kerületi Arany János utca,
  • a II. kerületi Guyon Richárd utca,
  • a X. kerületi Kerepesi út,
  • a XXII. kerületi Péter Pál utca,
  • a XIII. kerületi Dózsa György útnál pedig három különböző szakaszon is végeznek fejlesztést.

A rekonstrukciós munkákhoz van, ahol nyílt feltárásra van szükség, van, ahol enélkül is megoldhatóak. Az útburkolatot csak a szükséges mértékben bontják meg, és ezt minden esetben helyreállítják.

 

Hét helyszínen kezdődik munka

Az Arany János utca eleje és Nádor utca közötti útszakaszon szelvénymegerősítési munkát végez a BONEX egy közel 68 méteres cső lefektetésével.

A Kerepesi úti főgyűjtő csatorna (Rákos-patak alatti bújtató) rekonstrukciós feladatainak elvégzését a SADE nyerte el. Itt sajtolási technológiával, egy 57 méteres csővezetéket építenek be.

A Péter Pál utca–Savoyai Jenő tér csatornázási feladatait szintén a BONEX látja el egy 72 méteres csővezeték segítségével és csőbehúzási technológiával.

A Guyon Richárd utca - Gábor Áron utca közötti útszakaszon a Penta dolgozik, akik nyílt feltárással valósítják meg a csatornarekonstrukciós feladatokat 218 méter hosszan.

A XIII. kerületi csatornázási feladatokat a Colas látja el a Dózsa György út három szakaszán:

  • a Váci út–Kassák Lajos utca között,
  • a Tüzér utca–Lehel utca között
  • és a Szabolcs utca–Vágány utca között.

Mindhárom esetben nyílt feltárással fektetik le a 152, 184 és 96 méter hosszú csatornákat.

VízgazdálkodásPenta Általános Építőipari Kft.Colas Alterra Zrt.BudapestcsatornaépítésBonex Építőipari Kft.Sade-Magyarország Mélyépítő Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés