2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Fejlesztik a kistelepülések szennyvízelvezetését Győr-Moson-Sopron megyében
illusztráció

Fejlesztik a kistelepülések szennyvízelvezetését Győr-Moson-Sopron megyében

magyarepitok.hu, TED

2022.04.11. 07:30 - Kolinek Nóra

A Colas munkájával épül ki a csatornahálózat Nemeskéren, és korszerűsítik a Kunsziget központú agglomeráció szennyvíztisztító telepét.

Hirdetés

Az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette a Nemeskér szennyvízelvezetéséről és Kunsziget és térsége szennyvíztisztító telep korszerűsítéséről és bővítéséről szóló tervezési és kivitelezési eljárás eredményét.

A közel nettó 5 milliárd forint értékű munkát a Colas Alterra Zrt. végezheti el.

A Kunsziget központú agglomeráció szennyvíztisztító telepének korszerűsítése során növelik a meglévő eleveniszapos szennyvíztisztító telep kapacitását. A feladatot a szennyvíztisztító telep folyamatos üzeme mellett végzik el. A fejlesztés során felújítják a 330 négyzetméteres üzemviteli épületet és a 143 négyzetméteres szociális épületet, továbbá építenek egy 91 négyzetméteres iszapvíztelenítő gépházat és egy 1296 négyzetméteres szolár iszapszárító csarnokot.

A szennyvíztisztító telep vízellátását csőkúttal vagy a települési hálózatra történő csatlakozással oldják meg.

Nemeskér településen jelenleg nincs kiépített csatornahálózat, ezért annak kiépítése, valamint az összegyűjtött szennyvíz lövői szennyvíztisztító telepre történő elvezetése szükséges. A tervezett nyomóvezeték vízfolyást keresztez, így azt kitakarásmentes technológiával kell megépíteni körülbelül 41 méteres szakaszon.

 

VízgazdálkodásColasColas Alterra Zrt.Győr-Moson-Sopron megyeszennyvízszennyvíztelepszennyvízelvezetéscsatornaépítés

Hírlevél

Hirdetés