2024.03.19, Kedd
Egyik legjelentősebb infrastrukturális beruházását zárta le hazánk legnagyobb területű nagyközsége

Egyik legjelentősebb infrastrukturális beruházását zárta le hazánk legnagyobb területű nagyközsége

mti, magyarepitok.hu

2022.09.23. 06:57 - Hegedűs Gergely

A Magyar Vakond munkájának köszönhetően a teljes települést lefedő szennyvízhálózat és új szennyvíztisztító telep is épült.

Hirdetés

Elkészült a szennyvízberuházás Kunmadarason a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázatán nyert csaknem hárommilliárd forint támogatásból. A hírrről a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere Balogh Marianna tájékoztatta az MTI-t.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a több mint ötezer-ötszáz lakosú település - amely egyben hazánk legnagyobb közigazgatási területű nagyközsége - szennyvízfejlesztési munkáit a Magyar Vakond Út és Építőipari Kft. végezte el. A polgármester elmondása szerint település történetének egyik legfontosabb infrastrukturális beruházása zajlott le.

Korábban az ingatlanok nyolc százalékánál volt csatornahálózat

A beruházásban elkészült a teljes települést lefedő szennyvízhálózat, valamint az új szennyvíztisztító telep, amelynek a befogadási és tisztítási képessége mintegy négyszerese a korábbinak. A fejlesztés előtt mindössze a lakóingatlanok nyolc százalékánál volt kiépített csatornahálózat. A településvezető jelezte azt is, hogy a lakossági rákötések már több száz ingatlan esetében megtörténtek.   

A polgármester beszámolt arról is, hogy a településen hamarosan elkezdődik a csapadékvíz-elvezető beruházás első üteme a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert csaknem 400 millió forintból. A projekt a tervek szerint jövő nyáron ér véget. A beruházás során 2800 méter bel- és csapadékvízvédelmi létesítmény épül ki.

VízgazdálkodásMagyar Vakond Út és Építőipari Kft.szennyvízKunmadaras

Hírlevél

Hirdetés