2024.03.29, Péntek
Fontos lépés a Tisza árvízbiztonsága érdekében - töltést helyeznek át Martfűnél
A fotó illusztráció

Fontos lépés a Tisza árvízbiztonsága érdekében - töltést helyeznek át Martfűnél

magyarepitok.hu, martfu.hu, kotivizig.hu

2022.12.29. 08:00 - Szabó Ákos

A Kötiviép’B egy átfogó közép-tiszai program részeként vállalta el a munkát.

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Közép-Tisza völgyben teljeskörű árvízbiztonsági fejlesztésekre találtak kivitelezőt, a Kötiviép’B Kft.-t, melynek az egyik alprojektről, a Tisza-tó árvízvédelmi rendszerének fejlesztéséről több alkalommal is írtunk már.

Az állami Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), valamint a szervezetileg alá tartozó Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) „Árvízbiztonság növelése a Közép-Tisza völgyben” elnevezésű programjának keretében kerül sor Martfűnél a Tisza bal partján töltésáthelyezésre. A Szolnok megyei település önkormányzatát a Kötivizig tájékoztatta a hónapban arról, hogy ez részleteiben mit jelent.

 

 

A töltésáthelyezés részleteiről azt írják, a feladatot egész pontosan a 48+732 és 49+477 töltéskilométer szelvények között végzi el a Kötiviép’B. Emellett többek között sor kerül még

  • stabilizált út építésére a töltésáthelyezés megközelítésére a Tisza bal part 45+145 - 54+025 kilométerszelvények között,
  • az Ártézi-csatorna ideiglenes szivattyúállás kialakítására,
  • illetve egy árvízvédelmi központ felújítására is.

 

Szűk egy év múlva véget is érnek a munkálatok

Kifejtik: a munkálatok során a három méter szélességű stabilizált útburkolat a töltés koronán kerül kiépítésre, Martfű belterületétől a Cibakházi közigazgatási területen található úgynevezett „Rocsa tanyáig”. A stabilizált korona biztosítja az áthelyezéssel érintett szakaszon az árvízvédekezés során a védelmi eszközök és anyag biztonságos helyszínre szállítását, továbbá elősegíti a fenntartási munkálatokat az időjárási körülményektől függetlenül.

Mint a közleményben írják, a munkálatok várhatóan 2023 november végére fejeződnek be.

VízgazdálkodásKötiviép'B Kft.MartfűTiszaárvízvédelemvízgazdálkodás

Hírlevél

Hirdetés