2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Energetikai felújítást kapott Komárom 70 éves kórháza
A kórház röntgen és ultrahang diagnosztikai részlege (fotó: MTI)

Energetikai felújítást kapott Komárom 70 éves kórháza

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.07.12. 15:06 - Antal Zsófia

Helyi cég kivitelezésében korszerűsödött az élelmezés, a kazánház és a röntgendiagnosztika, a teljes fejlesztés emellett modern eszközök beszerzését is tartalmazta.

Hirdetés

Befejeződött az 1946-ban alapított komáromi Selye János Kórház 171 millió forintos fejlesztési programja. Az intézményben tartott szerdai sajtótájékoztatón ismertették, hogy állami költségvetési forrásból energiamegtakarítást eredményező beruházásokat végeztek el és korszerű műszereket is beszereztek.

Ferencz Péter, a kórház főigazgatója elmondta, hogy teljes energetikai felújítást végeztek el az élelmezési részlegben, a kazánházban és a röntgendiagnosztika épületben. A közbeszerzési értesítő szerint a nettó 56,1 millió forintos energetikai felújítás a helyi Dibusz Kft. munkája.

A korszerűsített konyha (fotó: MTI)

A beruházás keretében új szünetmentes áramforrásrendszert alakítottak ki, a berendezés teljes áramszünet esetén is képes a kórház folyamatos áramellátásának biztosítására – tette hozzá a főigazgató. A várandósgondozás színvonalának emelése érdekében beszereztek egy felsőkategóriás nőgyógyászati genetikai, ultrahangos vizsgálókészüléket, valamint úgy fejlesztették a már meglévő digitális röntgent, hogy a műszer leleteit a megye összes kórházában fogadni lehessen.

A komáromi Selye János Kórházban 70 ágyas krónikus belgyógyászat működik, 20 ágyon nyújtanak aktív reumatológiai ellátást, az egynapos nőgyógyászati és ortopédiai sebészet részlege 15 ágyas.

kórházfejlesztésEnergetikaépítőipari cégekenergetikai beruházásKomárom

Hírlevél

Hirdetés