2024.03.19, Kedd
Tihannyal szemben kap 5 kilométernyi modern kerékpárutat a Balaton déli partja
Illusztráció (csodalatosbalaton.hu)

Tihannyal szemben kap 5 kilométernyi modern kerékpárutat a Balaton déli partja

magyarepitok.hu

2020.07.01. 10:29 - Szabó Ákos

Szántód, Zamárdi és Balatonszárszó területén építkezik a Reaszfalt 510 millió forint értékben, kerékpáros pihenőhelyet is kialakítanak.

Hirdetés

A turistaszezont követően, ősszel dolgoznak majd a Zamárdi-Balatonszárszó kerékpárút munkálatain, mely a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában készül el. Az összesen 5,6 kilométernyi kerékpárút projektjét a Reaszfalt Kft. vállalta el – derül ki az uniós közbeszerzési értesítő adataiból. A Balatoni Bringakör fejlesztéséhez tartozó kerékpárút-projekt EU-s támogatással készül el, 510 millió forintból.

 

 

Zamárdiban a Margó Ede sétány melletti ingatlanon és a Szent István utca mellett részben új kétirányú pályát építenek, részben egyesített gyalog- és kerékpárutat alakítanak ki, illetve járdákat újítanak fel és átvezetéseket adnak át. Szántódon a Móricz Zsigmond utca és a Szent István utca mellett dolgoznak majd, többek között gyalog- és kerékpárutakat kiépítve és egy meglévő szervízutat elbontva. A két településen összesen 2,53 kilométernyi pályát adnak át.

Balatonszárszón egy külön alprojektben dolgozik a Reaszfalt: itt a Mikszáth Kálmán utcában és a Jókai Mór utcában alakítanak ki nyitott kerékpársávot az eddig használt burkolat kiszélesítével, illetve egy biciklis pihenőhelyet is kiépítenek. Szárszón 3,07 kilométernyi új kerékpárút készül el.

ÚtépítéskerékpárútNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.ZamárdiBalatonSzántódBalatonszárszóGINOP

Hírlevél

Hirdetés