2024.05.23, Csütörtök
305 éves barokk épület újul meg Szigetváron
A képen szereplő templom csak illusztráció - fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

305 éves barokk épület újul meg Szigetváron

mti

2018.10.19. 09:53 - Hegedűs Gergely

A plébániatempolomot megerősítik statikailag, emellett külső és belső felújítást is terveznek.

Hirdetés

Felújítják a szigetvári Páduai Szent Antal Plébániatemplomot. Az 1713-ban épített barokk épület fejlesztéséről Király József, a baranyai város plébánosa számolt be helyszíni sajtótájékoztatón. 

Szavaiból kiderült, az épületet statikailag megerősítik és külső, valamint belső felújítást is terveznek. A templom felújításának engedélyezési tervei elkészültek, a részletes kivitelezési tervek pedig az utolsó fázisban vannak.

A magyar kormány 192 millió forintos támogatást nyújt szigetvári Páduai Szent Antal Plébániatemplom felújításához. "A munkálatok indulásának és tervezett befejezésének egyelőre még nincs konkrét időpontja, mivel az a támogatási összeg utalásának idejétől függ" - árulta el a plébános. 


Sportberuházás és közlekedési fejlesztés is segíti a várost

A sajtótájékoztatón Nagy Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője közölte: az elmúlt időszakban 1,5 milliárd forint jutott a szigetvári fejlesztésekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből.

Ezek közül kiemelte

  • a 400 millió forintos bölcsőde- és óvodafelújítást,
  • a 130 millió forintos körforgalom-építési projektet,
  • valamint a városi sportcsarnok és tanuszoda 170 millió forintos energetikai korszerűsítését.

Az eseményen a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is részt vett. Soltész Miklós az állami támogatást azzal indokolta, hogy a történelmi múltból fakadóan a kereszténység megtartó ereje nagyon fontos kérdés Szigetváron.

Mi épül?templomfelújításSzigetvár

Hírlevél

Hirdetés