2024.03.28, Csütörtök
A Market építi az új diósgyőri stadiont

A Market építi az új diósgyőri stadiont

magyarepitok.hu

2016.11.29. 11:52 - Hegedűs Gergely

Jövő év végére 15 ezres aréna épül a régi helyén. Az eddigi stadion tribünjét az MVSC sporttelepére helyezik át.

Hirdetés

Kihirdették a diósgyőri stadion, valamint az MVSC Sporttelep kivitelezésére kiírt közbeszerzés nyertesét. A TED honlapja szerint a győztes a Market Építő Zrt., a szerződés végleges összértéke nettó 9,8 milliárd forint. A közbeszerzésre ajánlatot tett még a West Hungária Bau Kft. és a Fertődi Építő Zrt. konzorciuma is.

A hirdetményben az áll, a kivitelező feladata a meglévő diósgyőri stadion teljes elbontása és egyes elemeinek újrahasznosítása. A beruházásban a nemzetközi futballszövetség (UEFA) besorolása szerint 4-es kategóriájú aréna épül.

Az MVSC sporttelepénél a tervezés és a kivitelezés is a Market feladata, itt egy NB I-es C kategóriájú stadiont alakítanak ki. A korábbi közbeszerzési kiírás szerint az MVSC új stadionjának az alapját az eddig a diósgyőri stadionban levő „napos oldali lelátó” adja. Emiatt a 3000 férőhelyes vasbeton lelátó csak „finom bontást” kap, és áthelyezik az MVSC sporttelepére.

A Minap online szerint a stadion bontása az elmúlt hetekben elkezdődött, a 15 ezer férőhelyes új stadiont a tervek szerint már a jövő év végén átadják.

Market Építő Zrt.Iparági híreksportberuházásokMiskolc

Hírlevél

Hirdetés