2024.03.29, Péntek
Indul a próbaüzem a mohácsi vágóhídon

Indul a próbaüzem a mohácsi vágóhídon

Market Zrt.

2016.11.09. 17:41 - Hegedűs Gergely

A Market mindössze 20 hónap alatt kivitelezte a kiemelkedő méretű létesítményt, ezzel teljessé vált a szaktudása az élelmiszeripari beruházások területén.

Hirdetés

Magyarország egyik legnagyobb ipari beruházása utolsó szakaszához érkezett – adta hírül a Market Építő sajtóközleménye. A magyar tulajdonú magasépítő cég arról számolt be, hogy a 20 milliárd forint értékű vágóhíd próbaüzeme még ebben a hónapban elkezdődik. Az üzemszerű termelés 2017 első negyedévében indulhat el.

Az évente 1 millió sértés feldolgozására alkalmas, óriási méretű üzem kivitelezésének kihívásairól és a beruházó MCS Vágóhíd stratégiai céljairól ebben a riportunkban számoltunk be.

A vágóhíd építési munkálatai tavaly áprilisban kezdődtek el és mindössze 20 hónap alatt be is fejeződtek. A projekt hangsúlyos szegmense volt, hogy a legmodernebb technológiai elvárások minden szempontból előnyt élveztek a többi területtel szemben, ez számos esetben a már elkészült egységek átalakítását vonta maga után.


Hamarosan indul a második ütem

A mostani sajtóközleményben megszólaltatott Scheer Sándor egy sportversenyhez hasonlította a projektet: „A megmérettetés végén örömmel tudatosítjuk, hogy minden akadályt legyőztünk” – fogalmazott a Market vezérigazgatója. „Mindezen túl a mohácsi vágóhíd építkezési munkálatai során hatalmas előnyt jelentett az ipari szektorban szerzett komoly tapasztalatunk és a professzionális megközelítésünk. Az első három, kihívásokkal teli hónapot követően sikerült a tervezésnek megelőzni a kivitelezésen dolgozókat, így az már nem jelentett veszélyt az építési ütemezésre.”

Scheer Sándor zárásként azt hangsúlyozta, a Mohácson megszerzett tapasztalatainkkal és a korábbi referenciáikkal együtt teljessé vált a szaktudásuk az élelmiszeripari beruházások területén.

A fejlesztés második ciklusa várhatóan 2017 első negyedévében indul el, ebben az ütemben épül a vágóhidat kiszolgáló logisztikai- és csomagolóüzem.

Market Építő Zrt.Iparági hírek

Hírlevél

Hirdetés