2024.04.18, Csütörtök
Kiderült, ki építi újjá a Magyar Művészeti Akadémia székházát

Kiderült, ki építi újjá a Magyar Művészeti Akadémia székházát

magyarepitok.hu

2016.12.30. 13:38 - Hegedűs Gergely

A főváros egyik legjelentősebb szecessziós épülete a műemléki felújítás után irodaként működik majd.

Hirdetés

A TED-en megjelent közbeszerzési értesítő szerint a Laki Épületszobrász Zrt. építi ki a Magyar Művészeti Akadémia új központját Budapesten. Az intézmény a Terézvárosban az Andrássy úton található Schanzer villába költözik, ami korábban a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) volt a székháza. A hirdetmény szerint 3,9 milliárd forintos beruházásban összesen három épületrész műemléki rekonstrukcióját, illetve irodaházzá alakítását végzi el a kivitelező.

A vezetőségi szárny (A épület) nettó területe 2400, az irodaszárnyé (B épület) 1500, míg a főbejárati auláé 570 négyzetméter. A projekt során többek közt bontás, földmunkák, alapozás, tetőfedés, iparművészeti díszmű bádogozás, homlokzati üvegfal és burkolatok kivitelezése, homlokzati rekonstrukció, díszítőszobrász munka képezi a Laki Zrt. feladatait.

A Schanzer-villa nemzetközi összehasonlításban is jelentős szecessziós műemléképület, tervezői Bloch és Holitscher építőmesterek voltak, 1900-ra lett kész. Az ingatlanban 1921-ig a Török Nagykövetség, majd a Sajtókamara, 1945 után pedig a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) működött.

Laki Épületszobrász Zrt.Iparági híreképítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés