2024.04.19, Péntek
Új lakónegyedet alakít ki a ZÁÉV Zalaegerszeg belvárosában
(a kép illusztráció)

Új lakónegyedet alakít ki a ZÁÉV Zalaegerszeg belvárosában

mti

2017.06.28. 18:28 - Hegedűs Gergely

A kerámiagyár helyén összesen 142 lakást kivitelez a zalaegerszegi magasépítő vállalat. A zalai megyeszékhelyen komoly lakásépítési hullám indult be: két év alatt közel félezer lakóingatlant építenek.

Hirdetés

Új belvárosi negyed kialakításáról számoltak be szerdán Zalaegerszegen a volt kerámiagyár területén. A beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatón Peresztegi Imre, a ZÁÉV vezérigazgatója elmondta, a cég húsz évvel ezelőtt, a kerámiagyár kiköltözése után vásárolta meg az ingatlant. A céljuk az volt, hogy minőségi lakókörnyezetet alakítsanak ki ezen a területen. Az ingatlanfejlesztésből tíz évvel ezelőtt két épület valósult meg, az építkezés folytatásához viszont a környék infrastruktúrájának megújítására, az alapközművek, valamint az átkötő és gyalogos utak kiépítésére volt szükség - hangsúlyozta a vezérigazgató.

A volt kerámiagyár környezetében 82 új lakás épül fel, majd ezt követően a ZÁÉV további két új tömböt épít, 60 új lakás kialakításával.


Új utca is létesül az új negyedhez

A tájékoztatón Bali Zoltán (Fidesz-KDNP), a városrész önkormányzati képviselője emlékeztetett, az önkormányzat régi terve volt, hogy a korábban lebontott kerámiagyár területét és a környező utcákat a belváros aktív részévé tegyék. A tervek most megvalósulhatnak, az önkormányzat és a ZÁÉV Építőipari Zrt. együttműködésével beépíthető területet alakítanak ki. A projekt mintegy 800 millió forint önkormányzati forrásból és magánberuházással valósul meg.

Bali Zoltán beszámolt arról is, hogy az új lakónegyedben bekötőút és fasorral szegélyezett, biciklissávval kialakított új utca épül. A területet új közművekkel látják el, a házakat pedig gyalogos és kerékpáros sétány köti majd össze.    


Az egész városban meglódulnak a lakásépítések

Az eseményen Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester a Zalaegerszegen beindult lakásépítési hullám adatait részletezte. Elmondása szerint tavaly a társasházakra kiadott építési engedélyek, valamint a megkezdett építkezések alapján összesen 88 új lakás - nyolc új társasház - építése kezdődött el. Idén további nyolc új társasházban 106 lakás épülhet a megyeszékhelyen. Kitért arra is, hogy az építési hatóság adatai alapján összesen 25 új társasház - 318 új lakás - tervezése, illetve engedélyezési eljárása kezdődött el. A családi házakkal együtt a két év alatt 429 új lakóingatlan épülhet fel Zalaegerszegen.

A politikus a folyamatok háttereként azt jelölte meg, hogy fejlődik a helyi gazdaság, a városban újabb és újabb munkahelyek jönnek létre, aminek eredményeként növekszik a fizetőképes kereslet.

Hasonlóan nyilatkozott Vigh László országgyűlési képviselő is, aki szerint a következő években óriási igény lesz Zalaegerszegen a lakásokra. „A járműipari tesztpálya megépítése után több száz ember érkezik a zalai megyeszékhelyre, akik itt szeretnének letelepedni” - fűzte hozzá.

ZÁÉV Építőipari Zrt.Iparági híreklakásépítés

Hírlevél

Hirdetés