2024.04.19, Péntek
Teljesen megújul és új csarnokot kap a budafoki sporttelep
mernokmero.hu

Teljesen megújul és új csarnokot kap a budafoki sporttelep

budafokteteny.hu

2016.07.25. 09:50 - Hegedűs Gergely

A futópálya és a régi csarnok kiszolgáló egységeinek rendbe tétele után újabb fejlesztések indulnak a 104 éves klub központjában.

Hirdetés

A 2012-ben századik szülinapját ünneplő Budafoki MTE három hullámban újítja meg sporttelepét. Az első szakaszban 2014-ben 600 millió forintos forrásból megújult a Fonyódi Antal Sportcsarnok - derült ki Soós János klubelnöknek a budafokteteny.hu-n megjelent nyilatkozatából. „Ekkor tataroztuk az összedőlés határán álló kiszolgálóegységeket, az öltözőket, és rekortán borítással láttuk el a futópályát” – mondta a vezető. „Utóbbit nemcsak kiváló atlétikai szakosztályunk sportolói használják, hanem a budafoki amatőr futók, testedzők is.”

A második ütem hamarosan elkezdődik, ennek részeként felújítják a műfüves pályát. „A régi borítást sem dobjuk ki a szemétbe, hanem újrahasznosítjuk, feldarabolva odaajándékozzuk a kerületi iskoláknak” – folytatta az elnök. „Épül továbbá ugyanott egy 1700 négyzetméteres tornakert, szintén a budafok-tétényi iskolák nebulói számára.” A második ütemben felújítják a nagy lelátót is, kicserélik a székeket. Emellett új közösségi mosdó, WC épül, és a kiszolgáló, karbantartó műhely is megszépül.

„Az igazi nagy feladat a rekonstrukció harmadik szakasza lesz, már 2017-ben” – fogalmazott Soós János. „Felújítjuk a füves pályát, kicseréljük a gyepszőnyeget, és odafönt, a bitumenes pálya helyén multifunkciós csarnok épül. Nem lesz túlzás ékszerdoboznak nevezni a BMTE megújuló otthonát.”

Budafok sportolási lehetőségeit hamarosan egy másik jelentős beruházás is javítani fogja, nemrég számoltunk be a 3 milliárdos budafoki jégcsarnok épüléséről, amit a kormány kiemelt projektnek minősített.

(fotó: mernokmero.hu)

Mi épül?sportberuházásokBudafok

Hírlevél

Hirdetés