2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

A keleti országrész autóipari bástyája Nyírbátorban épül meg
kép: merkbau.hu

A keleti országrész autóipari bástyája Nyírbátorban épül meg

MTI

2016.09.30. 13:53 - Antal Zsófia

8 ezer négyzetméteres új üzemet hoz létre a Rosenberger cég, ahol négyszázan találhatnak majd munkahelyre. A beruházás költsége 3,1 milliárd forint.

Hirdetés

Az autóipari alkatrészeket gyártó német Rosenberger cég 3,1 milliárd forint értékű zöldmezős beruházást hajt végre Nyírbátorban. 8 ezer négyzetméter új üzemet építenek, amelyen 6 ezer négyzetméter csarnok, ezer négyzetméter raktár és ezer négyzetméter iroda és szociális helyiség lesz. Gyártósori gépeket, berendezéseket, optikai és digitális mérőeszközöket állítanak munkába.

A kormány 858 millió forinttal támogatja a beruházást - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken. A családi tulajdonban lévő cég új üzemében 400 új munkahely jön létre. A miniszter kiemelte, hogy a Rosenberger cégnél napi rutin a technológiai fejlesztés, a német családi vállalat 7 ezernél is több munkavállalót foglalkoztat világszerte, tavaly 15 százalékkal növelte árbevételét, összesen több mint 800 millió euróra.

Papp Francisco, a Rosenberger Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta: a versenyképesség megőrzése, javítása érdekében folyamatosan fejlesztenek a vállalatnál, világszínvonalú technológiával, jelentős gépparkkal rendelkeznek. A cég tájékoztatása szerint a Rosenberger Magyarország Kft. 1998. februárban alakult, jelenlegi székhelye és gyártási helyszíne Jászárokszálláson található.

munkahelyekMi épül?autóiparüzemépítésNyírbátorzöldmezős beruházás

Hírlevél

Hirdetés