2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

A Szombathelyen szükséges útfelújítások harmada elkészül a következő 3 évben
alon.hu

A Szombathelyen szükséges útfelújítások harmada elkészül a következő 3 évben

MTI

2016.10.27. 16:00 - Antal Zsófia

Szombathely önkormányzata 3 milliárd forintot szán útfelújításra és járdaépítésre 2019 végéig, a tervet egyhangúlag fogadta el a közgyűlés.

Hirdetés

Az M86-os keddi átadása után Szombathely autósai ismét jó hírt kaptak: a következő három évben hárommilliárd forintot szánnak útfelújításokra Szombathelyen, a helyi önkormányzat csütörtöki döntése értelmében. Puskás Tivadar polgármester a tervet ismertetve elmondta: 2017-ben 500 millió forintot, 2018-ban 1 milliárd forintot, 2019-ben pedig 1,5 milliárd forintot fordítanak majd útfelújításokra, járdaépítésre.

Illés Károly alpolgármester hozzáfűzte: a keretet saját költségvetéséből különíti el az önkormányzat, de azt még bővíthetik más, például uniós pályázati források is. Először azoknak az utaknak a felújítását kezdik meg, amelyekre már van építési engedély, majd felállítanak egy fontossági sorrendet, ami szerint haladni fognak.

Az ellenzéki képviselők közül Tóth Kálmán egy korábbi jelentésből idézve arra hívta fel a figyelmet: az utak és a járdák teljes felújítása összesen 9 milliárd forintba kerülne Szombathelyen, ezeknek tehát az egyharmadát tudják felújítani a felvázolt program keretében. Balassa Péter emellett a parkolók számának növelését sürgette, szerinte egy több száz férőhelyes parkolóház megépítésére van szükség.

Az útfelújítási tervet ellenszavazat nélkül fogadta el Szombathely közgyűlése.

Mi épül?útfelújításSzombathely

Hírlevél

Hirdetés