2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Kiírták a közbeszerzéseket az Operaház felújítására

Kiírták a közbeszerzéseket az Operaház felújítására

magyarepitok.hu

2016.10.19. 16:37 - Hegedűs Gergely

A közönségforgalmi és üzemi területek felújítása lesz az egyik kivitelező feladata, míg a másik felhívás a színpadtechnológia megújítására vonatkozik.

Hirdetés

Az európai uniós közbeszerzések honlapján megjelent a kiírás a Magyar Állami Operaház felújításának generál tervezési és kivitelezési feladataira. A hirdetmény szerint a fővárosban az Andrássy úton fekvő, 24 ezer négyzetméteres, 1200 férőhelyes operában korszerűsítését végeznek a nettó becsült értékén 9,2 milliárd forintos beruházásban. Ezen belül a közönségforgalmi és üzemi területek felújítása, átalakítása, valamint színpad-technológiai korszerűsítése történik meg.

A beruházáshoz hozzátartozik az operához közeli Hajós utcában az opera üzemházának energetikai korszerűsítése, a lakatos műhely és az értékesítési centrum átalakítása, valamint a Révay utcában a cipészműhely átalakítása.

A fenti közbeszerzéssel egyidőben megjelent az opera színpadának megújítására vonatkozó tervezői és kivitelezői közbeszerzés is, ennek nettó értéke 6,6 milliárd forint.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter július elején jelentette be, hogy felújítják az Operaház főépületét 2017-2018-ban. Arról is beszámolt, hogy az intézmény művészei az Erkel Színházban és az addigra elkészülő Eiffel-csarnokban fognak játszani a rekonstrukció alatt.

Mi épül?közintézmények

Hírlevél

Hirdetés