2024.04.25, Csütörtök
Új homlokzatot kap Budapest második legrégebbi irodaháza
azevirodaja.hu

Új homlokzatot kap Budapest második legrégebbi irodaháza

irodaterkep.hu

2016.10.10. 11:47 - Antal Zsófia

Harmadszor esik át nagyobb felújításon az 1991-ben az Astoriánál megnyílt East-West Business Center, most fenntarthatóbbá is válik.

Hirdetés

A Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út sarkán 1989-ben átadott első, nyugati mintájú irodaház után az Astoriánál álló East-West másodikként nyitott meg 1991-ben, s jelenleg 21 ezer négyzetméternyi bérterületet kínál. Bérlői között nagy nemzetközi cégek vannak többségben.

Az East-West Business Center tulajdonosa, az Erste Ingatlan Kft. a piaci keresletet, illetve a technológiai és esztétikai igényeket szem előtt tartva döntött a felújítás mellett. Ennek során megtörténik:

  • a homlokzat modernizálása,
  • a közös területek és vizes helyiségek felújítása,
  • a kert és a teraszok bővítése.

Célként szerepel a BREEAM „nagyon jó” minősítés megszerzése is. Az üzemeltető emellett új épületmenedzsment-rendszert vezet be.

Az elmúlt 5 évben mintegy 99 ezer négyzetméternyi irodaterület újult meg Budapesten, szinte kizárólag azok, amelyeket a rendszerváltás utáni másfél évtizedben emeltek. A CBRE nemzetközi ingatlantanácsadó szerint a felújított irodaházak esetében az üres területek aránya kevesebb (10,1%), mint a budapesti átlag (10,3%). 2015 volt a rekordév, ekkor összesen 44 ezer négyzetméternyi irodaterületet érintett a felújítás.

Mi épül?épületfelújításirodaBelváros-Lipótváros

Hírlevél

Hirdetés