2024.04.19, Péntek
Konferenciateremmel bővült Kömlőd romokból újjáélesztett foglalkoztatóháza
komlod.hu

Konferenciateremmel bővült Kömlőd romokból újjáélesztett foglalkoztatóháza

MTI

2016.11.11. 15:27 - Antal Zsófia

A Komárom-Esztergom megyei településen a Kerényi Béla Református Diakóniai Intézmények új konferencia- és tornaterme 25 millió forintos pályázati támogatással valósult meg.

Hirdetés

A létesítményt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Steinbach József református püspök pénteken adták át.

Kömlőd egyházközsége tíz év alatt 340 millió forint támogatást nyert el. Az összegből foglalkoztatóházat, majd lakóotthont és támogató szolgálatot hoztak létre középsúlyos és halmozottan fogyatékos felnőtteknek, miután 2004-ben az önkormányzattól romos állapotban visszakapták a gyülekezet egykori általános iskoláját.

Bogáth István, a helyi református gyülekezet gondnoka elmondta: a most átadott 300 négyzetméteres konferencia- és tornaterem korábban az önkormányzat üresen álló főzőkonyhája volt, melyet a templom körül lévő, fogyatékos embereket foglalkoztató és gondozó központ épületei fogtak közre. A felújított létesítményben végzik majd a gondozottak rehabilitációs testnevelését, valamint itt kaptak javítóbázist az intézmény járművei, melyekkel a támogató szolgálatot látják el.

A településen 32 évig szolgáló lelkipásztorról elnevezett Kerényi Béla Református Diakóniai Intézményekben 45 embert foglalkoztatnak, 12 gondozott lakóotthonban él. Az intézet a bővítéssel 18 új munkahelyet teremtett.

Mi épül?közintézményekKömlőd

Hírlevél

Hirdetés