2024.03.19, Kedd
Felújítják a régészeti múzeumot Pécs főterén
iranypecs.hu

Felújítják a régészeti múzeumot Pécs főterén

MTI

2017.01.17. 15:06 - Antal Zsófia

Az őskortól napjainkig mutatja be a város történetét az a tárlat, amely a 2018-ra megújuló kiállítótérben nyílik majd meg, egy turisztikai információs ponttal együtt.

Hirdetés

Másfél milliárd forintos beruházással újul meg a Janus Pannonius Múzeum (JPM) Pécs főterén található régészeti kiállítótere - közölte Őri László, a baranyai megyeszékhely alpolgármestere kedden annak kapcsán, hogy a közelmúltban aláírták a projekt támogatási szerződését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból finanszírozott fejlesztés keretében integrált múzeumi központot alakítanak ki, amely Pécset a középpontba állítva elsősorban régészeti kiállításként fog funkcionálni, de kiegészül majd helyi néprajzi és várostörténeti elemekkel is.

A Pécs történetét az őskortól napjainkig bemutató tárlatot a JPM munkatársai állították össze a kor igényeinek megfelelő, interaktív szemléltetési eszközök beépítésével. A tervek szerint a Széchenyi téri felújított épületben kaphat helyet a pécsi értéktár-kiállítás is. A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen bővülnek a múzeum program- és kiállításszervezési lehetőségei - hangsúlyozta az alpolgármester.

A városvezető kitért arra is, hogy a tervezők kiemelten foglalkoztak a turisták igényeivel, ezért a beruházás során létrejövő fogadócsarnokba kerül a JPM kiállításait, valamint a város által kínált további turisztikai attrakciókat bemutató információs pont is. A kivitelezési közbeszerzést várhatóan őszig kiírják, mely után még idén elindulhat az egy évig tartó munka.

Mi épül?épületfelújításPécsTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)turizmusmúzeum

Hírlevél

Hirdetés