2024.03.29, Péntek
25 ezer négyzetméteres irodaházat adtak át a Corvin negyedben
(képek: realista.hu, portfolio.hu)

25 ezer négyzetméteres irodaházat adtak át a Corvin negyedben

portfolio.hu, bbj.hu

2017.02.09. 15:13 - Hegedűs Gergely

A 17 millárdos beruházással épült Skyparkban az ország legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési központja kapott helyet.

Hirdetés

A Corvin Sétány legújabb tagjaként átadta a Futureal-csoport a Skypark irodaházat. A 25 ezer négyzetméteres épületet technológiai és kutatás-fejlesztési igényekre tervezték, és kutatólaborral is ellátták. Az irodaházat teljes egészében egyetlen bérlő foglalja el: több mint kétezer dolgozóval a Nokia Networks rendezkedett be az épületbe.

A portfolio.hu azt írja, az ország legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési központja kapott helyet az épületben. Ugyanakkor a projektről szintén beszámoló Budapest Business Journal a pénzügyi válság óta az egyik legjelentősebb magyarországi bérleti tranzakcióként írja le Skypark megnyitását.


A negyedik épület lett a keleti zárótömb

A zöld megoldásai miatt a BREEAM legmagasabb minősítését elnyert épületben (illetve környezetében) többek közt automata árnyékolás, zöldtető, egy elektromos töltőállomás, kerékpártároló (öltözőkkel és zuhanyzókkal), energiatakarékos gépészeti rendszerek, szökőkút és platánfák kaptak helyt. A földszinten éttermek, kávézók és egy óvoda is található, az első emeletre pedig konferenciaközpont épült. A mélygarázs mellett egy 169 férőhelyes parkolóház is az irodaház rendelkezésére áll.

A most átadott épület a Corvin negyed, keleti lezáró tömbjeként (Corvin IV) jött létre, a sajtóhírek szerint 55 millió eurós (mintegy 17 milliárd forintos) beruházással.

Mi épül?Corvin sétányiroda

Hírlevél

Hirdetés