2024.03.28, Csütörtök
Helyi cég újította fel a salgótarjáni főplébánia tetőszerkezetét
MTI

Helyi cég újította fel a salgótarjáni főplébánia tetőszerkezetét

MTI, magyarepitok.hu

2017.05.08. 11:35 - Antal Zsófia

A Kisboldogasszony római katolikus templomon elvégzett munkálatokat az Emmi, a Váci Egyházmegye és a helyi hívek összefogásában finanszírozták.

Hirdetés

A belvárosban található főplébánia tetőszerkezete 32 millió forintból újult meg, a kivitelezést a salgótarjáni székhelyű Nógrád „kas” Épületfelújító és Szigetelő Kft. végezte.

A munkát a Váci Egyházmegye és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyaránt 13,5 millió forinttal támogatta. Az egyházközség alapítványa 3 milliót tudott biztosítani erre a célra, a maradék kétmillió forintot pedig a hívek adományaiból tették hozzá. Az épületben vasárnap hálaadó szentmisét tartottak, a templomot megáldotta Beer Miklós váci megyéspüspök.

fotó: st-plebania.com

Beer Miklós Isten áldását kérte a felújított templomra, s hogy őrizze azt minden ártó szándéktól és minden bajtól. A püspök hangoztatta: örökségül kaptuk a templomot az előttünk lévő nemzedékektől, szeretnénk megőrizni, védeni, és az utánunk jövőknek átimádkozva továbbadni. Beer Miklós köszönetet mondott mindenkinek, akik adományaikkal és munkájukkal lehetővé tették a felújítást.

Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondása szerint a felújítás a következő években az Acélgyári úti templommal folytatódik.

Mi épül?építőipari cégektemplomfelújításSalgótarján

Hírlevél

Hirdetés