2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Történetének legnagyobb beruházására készül a Szegedi Vadaspark
zooszeged.hu

Történetének legnagyobb beruházására készül a Szegedi Vadaspark

MTI, magyarepitok.hu

2017.05.29. 11:49 - Antal Zsófia

Gyerekek rakhatták le az állatkert jövőre elkészülő elefántházának alapkövét vasárnap. A khmer templomvárost idéző létesítményt a Ferroép kivitelezi, öt elefánt elhelyezésére lesz alkalmas.

Hirdetés

A Szegedi Vadaspark eddigi legnagyobb beruházásaként 480 millió forintból 1443 négyzetméteres elefántház épül, melyhez 7 ezer négyzetméteres kifutót kapcsolnak. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, valamint hazai támogatásból jövő tavaszra létrejövő elefántház öt ázsiai elefánt (Elephas maximus) elhelyezésére lesz alkalmas.

Az épület alapkövét vasárnap, gyermeknapon rakták le, a kivitelező a Ferroép Zrt. Veprik Róbert, a Vadaspark igazgatója közölte, hogy tavasszal két fiatal elefántbika érkezik majd, és a tervek szerint rövidesen egy szaporodásra képes csapatot állítanak össze.

fotó: delmagyar.hu

Az új létesítmény felhívja majd a figyelmet az elefántok és a természet védelmének fontosságára, emellett Dél- és Délkelet-Ázsia kulturális értékeit is igyekszik megjeleníteni. Az elefántház ezért Angkort, a khmer templomvárost idézi majd - ismertette a szakember. Hozzáfűzte, hogy az elefántházban a nagy termetű emlősök mellett szarvcsőrű madarakat és igazi közönségkedvenc ragadozókat, ázsiai kiskarmú vidrákat is láthatnak majd a vendégek.

kép: zooszeged.hu

Az elefántházon belül öt boksz, egy téli bemutatótér, látogatótér, mosdók és kiszolgáló helyiségek kapnak helyet. A projekt keretében épül meg az új tapír istálló is és beszerzésre kerül többek között egy kistraktor, adapterek, számítástechnikai eszközök és mobil lelátó.

Mi épül?SzegedTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)turizmusFERROÉP Zrt.

Hírlevél

Hirdetés