2024.04.18, Csütörtök
Évi egymillió látogatót vár a büki gyógyfürdő a most induló felújítás után
bukfurdo.hu

Évi egymillió látogatót vár a büki gyógyfürdő a most induló felújítás után

MTI

2017.06.20. 10:22 - Antal Zsófia

A 800 millió forintot meghaladó rekonstrukció során új főbejárat épül, megújul a legrégebbi medence, valamint a teljes fedett medencetér is.

Hirdetés

Több mint 826 millió forintot fordít fejlesztésekre a Büki Gyógyfürdő Zrt a következő egy évben - közölte Boros László Attila, a társaság vezérigazgatója. A fejlesztést 15 százalékban önerőből, 85 százalékban pedig hitelből finanszírozza a társaság.

A vezérigazgató elmondta, ősszel megkezdődik a gyógy- és élményfürdő legrégebbi medencéjének felújítása és a fürdő új főbejáratának építése. Terveik szerint a Szent Kelemen gyógymedence teljes burkolatcserét, vízgépészeti korszerűsítést, új ülőpadok készítését is tartalmazó felújítása már az ősz végére elkészülhet, az új főbejáratot pedig a jövő év elejétől vehetik majd igénybe a látogatók.

Következő lépésként a jövő év első hónapjaiban hozzálátnak a fedett gyógyfürdő medenceterének teljes felújításához is. A vezérigazgató szerint ez lesz a vendégek számára legszembetűnőbb változás, s részét képezi az új főbejárat melletti öltözőkomplexum és a hozzá tartozó vizesblokkok átépítése is. Egységes, karórás rendszerrel működő, modern koedukált öltözőblokkok épülnek, és kialakítanak egy magas minőségű, különleges hangulatú pihenőteret is, ahonnan kifelé az új főtérre és befelé a medencetérre is rá lehet majd látni. Mindezt várhatóan az új nyári szezon kezdete előtt adják át.

 

Egyre több látogató érkezik külföldről is

A Büki Gyógy- és Élménycentrum jelenleg az ország második legnagyobb vidéki gyógyfürdője a hajdúszoboszlói után, 34 medencével 5927 négyzetméter összes vízfelülettel, 2315 négyzetméter fedett résszel. 2016-ban 1 milliárd 901 millió forint árbevétel mellett 165 millió forint nyereséget könyvelhetett el.

A fejlesztésektől a jelenlegi 890-900 ezres látogatószám további emelkedését várják, 2020-ig szeretnék elérni, sőt meghaladni az évi egymilliót. Vendégeik 66 százaléka belföldi, a 15 százaléka Ausztriából, további 15 százaléka pedig Csehországból érkezik, a célzott marketingmunkának köszönhetően pedig egyre több a szlovák és a lengyel vendég is.

Mi épül?gyógyfürdőkfürdőfejlesztésBükfürdő

Hírlevél

Hirdetés