2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Ötezer négyzetméteres csarnokot épített a jászberényi autókereskedő

Ötezer négyzetméteres csarnokot épített a jászberényi autókereskedő

mti

2017.06.12. 10:00 - Hegedűs Gergely

A másfél milliárd forintos beruházással a magyar JP Auto 15 új munkahelyet teremtett.

Hirdetés

Megnyílt a magyar tulajdonban levő Jász-Plasztik Autócentrum Kft. (JP Auto) legújabb Mercedes-Benz márkakereskedése Jászberényben. Az új bemutatóterem és szervizcsarnok több mint 5 ezer négyzetméteren épült fel. Az 1,5 milliárd forintos beruházással a jászberényi székhelyű társaság 15 új munkahelyet teremtett.

Kovács Róbert, a cég ügyvezető igazgatója a megnyitón elmondta, a komplexumban 10 állásos személyautó- és tehergépjármű-szerviz létesült. Emellett a jelenleg elérhető legmodernebb technológiát alkalmazó karosszériajavító műhely és fényező üzem is helyet kapott a csarnokban.

Az ügyvezető azt is kifejtette, az elmúlt 20 évben a JP Auto több mint 6500 új Mercedes-Benz modellt értékesített.

A honlapja szerint a társaság a Mercedesek mellett új KIA járművel forgalmazásával és szervizelésével, Suzuki értékesítésével és szervizével, illetve használt járművek értékesítésével is foglalkozik. A vállalat a Jász-Plasztik cégcsoport része, a nyilvános cégadatok szerint éves nettó árbevétele tavaly csaknem 24 milliárd forint volt a 2015-ös 18 milliárdos forgalom után. A társaság adózott eredménye ugyanezen időszakban 757 millió forintra nőtt az egy évvel korábbi, mintegy 468 millió forintról.

Mi épül?csarnoképítésJászberény

Hírlevél

Hirdetés