2024.04.19, Péntek
Ökocentrumot és szállodát épít Nyíregyházán a Ke-Víz
lokal.hu

Ökocentrumot és szállodát épít Nyíregyházán a Ke-Víz

MTI, nyiregyhaza.hu

2017.09.13. 10:14 - Antal Zsófia

Különleges, állatvilágot idéző hotel és konferenciaközpont épül az 1,6 milliárd forintos nagyberuházásban, mely a helyi állatpark szomszédságában valósul meg.

Hirdetés

Elkezdődött a Pangea Ökocentrum és Szálloda építése Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn: az állatpark mellett háromszintes, 38 szobás hotelt, valamint oktató- és konferenciaközpontot hoznak létre 2018 júniusáig, benne száz férőhelyes konferenciateremmel. Az 1,643 milliárd forint értékű beruházás teljes egészében a Modern városok program keretében zajlik, kivitelezője a Ke-Víz 21 Zrt.

fotó: nyiregyhaza.hu

A több mint 2600 négyzetméter alapterületű új, nyolcvanágyas szálloda országosan is egyedi megjelenésű lesz, a Sóstóra néző szobákkal. Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója a keddi alapkőletételi ünnepségen kiemelte: a sajátos hangulatot az adja, hogy minden szoba más-más állatról lesz elnevezve, és a névhez alkalmazkodik majd a helyiség berendezése, kialakítása is.

fotó: nyiregyhaza.hu

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta, hogy az ahhoz szükséges területet az önkormányzat vásárolta meg 2015-ben. Közölte, hogy a jelenleg is működő Hotel Dzsungel állatkerti szálláshelyet kinőtte a vendégforgalom: a tizennyolc szobás, hatvan férőhelyes diákszálláson egy évre előre kell szobát foglalni, s az oktatóbázisnak is tekintett hotelben évente háromezer gyermek és felnőtt vesz részt valamilyen állatkerti programon vagy foglalkozáson.

 

Számos egyéb fejlesztés is zajlik az állatparkban

A Pangea Ökocentrum és Szálloda része a Nyíregyházi Állatpark fejlesztését célzó, 6,7 milliárd forint összértékű programnak. Ennek keretében megújul például a hópárduc kifutója és kibővítik a fókamedencét is. A tervek szerint kiépítenek egy négy kilométer hosszú ökológiai tanösvényt, továbbá előkészítés alatt van az India-ház és egy Európában egyedülálló, 3 milliárd forintból megépülő, a jégkorszakot bemutató látványosság is. Utóbbi két beruházás 2018-ban, illetve 2019 végére készülhet el.

Galéria

Ke-Víz 21 Zrt.Mi épül?szállodaberuházásNyíregyházaModern városok programturizmusoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés