2024.03.28, Csütörtök
Egész Európát Pátyról látja el autóalkatrésszel egy amerikai gyártó
fotók: magyarepitok.hu/Dernovics Tamás

Egész Európát Pátyról látja el autóalkatrésszel egy amerikai gyártó

magyarepitok.hu

2017.10.10. 11:31 - Szabó Ákos

Az új pátyi ipari park első létesítményét a Market kivitelezte: egy logisztikai központot építettek, ahonnan a svájci Kühne + Nagel elosztó az amerikai Federal Mogul által gyártott autóipari termékeket szállítja szerte a kontinensre.

Hirdetés

Átadták a Kühne + Nagel Kft. új 23 ezer négyzetméteres logisztikai központját Pátyon. A létesítményt a budapesti Market Építő Zrt. építette fel a Nemzeti Ipari Park Üzemeltetési és Fejlesztési Zrt. (NIPÜF) megbízásából. A centrum az állami cég Inpark hálózatának egyik új zászlóshajójaként kialakított pátyi komplexum első épületeként készült el egy 5 milliárd forintos beruházás keretében.

Rekordgyorsasággal készült el a zöldmezős beruházás 

A modern autóalkatrész-elosztó központ alapkövét 2016 novemberében tették le, mintegy 10 hónap alatt készült el. Augusztusban már megkezdődött egy több hetes próbaüzem, melyet most fejeztek be és adták át tényleges használatra a centrumot. Az épületben a raktárterületet két egységre bontották, az egyikben általános, a másikban keskenyfolyosós raktározás zajlik, amihez egy tükörsima szuperpontos padlót alakítottak ki. A zöldmezős beruházásban kialakítottt logisztikai központban 160 főt alkalmaznak.

 

Új ipari park hálózat épül

Az átadáson Orbán Viktor miniszterelnök elmondta: a nemzeti fejlesztési koncepció része, hogy az ország ipari park hálózatát kibővítése, ennek az eszköze a NIPÜF Inpark hálózata. A külföldi beruházások elősegítésére több új ipari komplexumot létesítenek, ezek közül az egyik zászlóshajó a pátyi ipari park. A miniszterelnök emellett utalt a nemrég átadott hatvani Bosch-létesítményre is, amely szintén ugyanennek a hálózatnak a részeként valósult meg.

Orbán Viktor miniszterelnök átadja a központot

A svájci tulajdonú Kühne + Nagel több mint 20 éve van jelen hazánkban, piacvezető a logisztikai szektorban és több mint 1200 főt foglalkoztat. A vállalat Pátyról az amerikai Federal Mogul autóalkatrész-gyártó európai, közel-keleti és afrikai ipari tevékenységét szolgálja ki a Budapest környéki térség jó közlekedési kapcsolatait kihasználva.

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.logisztikai központipari parkPátyNIPÜF

Hírlevél

Hirdetés