2024.04.23, Kedd
Gumigyár bontásával indul a Maccabi Játékok projektje
gumiszerelok.hu

Gumigyár bontásával indul a Maccabi Játékok projektje

magyarepitok.hu

2017.10.11. 10:51 - Szabó Ákos

A fővárosi Kerepesi úti létesítmény helyén fog felépülni az Európa legnagyobb zsidó sportversenyének 2019-ben otthont adó új központ.

Hirdetés

A fővárosi Laterex Építő Zrt. és a tatabányai Transport-Beton Kft. konzorciuma bontja el a régi Taurus-Michelin gumigyárat a Kerepesi úton 2,1 milliárd forintból - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. Az évek óta üresen álló üzemi épületek helyén egy új beruházással új sport- és szabadidőközpontot építenek, melyben a 2019-es Maccabi Játékokat, vagy más néven az Európai Zsidó Játékokat rendezik meg.

A budapesti Kerepesi úton található telek megvásárlásáról idén januárban döntött a kormány, az épületben kosárlabda-, bridzs-, sakk-, judo-, karate-, squash- és röplabdaversenyek lebonyolítására alkalmas tereket alakítanak ki.

Most a bontási folyamatok során többek között

  • összeállítják a területen lévő épületek és építmények bontási tervét,
  • azbesztmentesítik az épületeket,
  • elbontanak 52 darab bontási egységet (épületek, épületegyüttesek, építmények, burkolatok, vasúti pályaszakaszok és kapcsolódó műtárgyak),
  • különválasztják és ártalmatlanítják a munkálatok során összegyűlt veszélyes anyagokat,
  • elszállítják a bontási hulladékokat és
  • tereprendezést végeznek.

A megrendelő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek a szerződés szerint többek között opciója lesz további három épület, illetve kémény lebontására, valamint egy ideiglenes felvonulási terület kialakíttatására is.

LATEREX Építő Zrt.Mi épül?építőipari cégekTransport-Beton Kft.

Hírlevél

Hirdetés