2024.03.29, Péntek
Megújult sportkomplexumot kaptak Makó labdarúgói
szegedma.hu

Megújult sportkomplexumot kaptak Makó labdarúgói

MTI, magyarepitok.hu

2017.10.09. 11:51 - Antal Zsófia

Az Erdei Ferenc téri pálya új lelátóját és épületét több mint 400 millió forintból hódmezővásárhelyi vállalat alakította ki, benne öltözőkkel, konditeremmel, kiszolgáló helyiségekkel és irodákkal.

Hirdetés

Befejeződött Makón az Erdei Ferenc téri sportkomplexum rekonstrukciója, amire azért volt szükség, mert a sportpálya rossz állapotú lelátója és öltözője már nem tudta megfelelően kiszolgálni a diákok, a csapatok, valamint a sportolni vágyók igényeit.

A Maros-menti Utánpótlás Futball Club az önkormányzattal közösen adta be a támogatási kérelmet a Magyar Labdarúgó Szövetséghez egy új öltöző- és lelátóépület kialakítására, a 402 millió forintos, 70 százalékban TAO-támogatásból megvalósult beruházást pedig a hódmezővásárhelyi Építészmester Zrt. kivitelezte. Kialakítottak:

  • nyolc öltözőt, két játékvezetői öltözőt,
  • orvosi és rehabilitációs szobát, edzői szobát,
  • konditermet,
  • két szertárt, mosodát, eszköztároló helyiséget,
  • két irodát és egy klubszobát.
fotó: szegedma.hu

A beruházást vasárnap a Makó-FTC barátságos labdarúgó-mérkőzéssel adták át. A sportkomplexumot a jelenleg harmadosztályú Makó felnőtt csapata, valamint a 12 utánpótlás gárda használja, naponta mintegy 200 sportolónak tartanak edzéseket. Itt rendezik a Bozsik-program térségi eseményeit, amelyeken nyolc település ifjú labdarúgói vesznek részt. A sportkomplexumban zajlanak a városi és a térségi Diák Olimpia labdarúgó és atlétikai versenyei, valamint minden labdarúgó tömegsportrendezvény, de a pálya nyitott a kedvtelésből futók számára is.

 

Öt másik sportberuházásnak is örülhetnek a makóiak

A vasárnapi átadó ünnepségen Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) makói polgármester elmondta, hogy a városvezetés a verseny- és tömegsport infrastruktúrájának teljes megújításáról döntött, ezért egy 1,5 milliárd forintból megvalósuló beruházássorozat indult el. Ennek részeként:

  • a Bodrogi Bau Kft. kivitelezésében felújították a Makovecz Imre tervei alapján épült Erdei János Sportcsarnokot,
  • műfüves labdarúgópályákat alakítanak ki a városban,
  • 650 millió forintból kézilabda munkacsarnok épül,
  • az Almási utcában felújították a gyermek és utánpótlás csapatokat szolgáló sportcsarnokot a Globál Sport Kft. kivitelezésében
  • egy másik kisebb sportcsarnok épül a József Attila Gimnázium mellett.
Mi épül?építőipari cégekMakósportberuházásokÉpítészmester Tervező és Kivitelező Zrt.

Hírlevél

Hirdetés