2024.03.28, Csütörtök
Negyven országot Kapuvárról lát el alkatrésszel egy svájci vállalat
MTI

Negyven országot Kapuvárról lát el alkatrésszel egy svájci vállalat

MTI

2017.10.12. 11:53 - Antal Zsófia

Új üzemet épített a rábaközi városban a Laurastar vasalógyártó, a saját tőkéből finanszírozott bővítés a munkahelyek számát is növeli.

Hirdetés

Több mint egymillió euró (310 millió forint) értékben bővítette gyártókapacitását a svájci Laurastar Kapuváron: az elsősorban prémium kategóriás vasalókat gyártó és forgalmazó cégcsoport négyezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot épített. Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára a csarnok múlt pénteki átadásán elmondta, hogy a vállalat több mint 2,5 millió eladott termékkel a világ egyik legismertebb márkája lett az elmúlt több mint 35 évben.

A svájci Laurastar kapuvári leányvállalata, a Laurastar Services Kft. több mint tíz éve települt a rábaközi városba. Tóth Tihamér, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a teljes mértékben saját tőkéből finanszírozott beruházás tavaly májusban indult. Korábban az ipari parkban bérelték a területet, majd megvásároltak egy kéthektáros területet, ahol felépítették a csarnokot.

A beruházás része egy saját fejlesztésű tesztsor kialakítása is, ahol életciklus teszteléseket végeznek a gépeken. Itt a nap huszonnégy órájában egy automata rendszer 12 gépet vizsgál egy időben, több millió paramétert figyelembe véve. Az adatbázis az anyacég fejlesztéseihez nyújt segítséget.

Szakemberek vasalókat javítanak a Laurastar kapuvári üzemében. (fotó: MTI)

 

Itt működik a javítás és a továbbképzés is

A szervízközpontban tíz európai uniós országból és Svájcból érkező gépeket javítanak, a központi alkatrész logisztikai bázisból negyven országot látnak el alkatrészekkel, emellett egy képzési központ is működik, ahol a világ negyven országában dolgozó disztribútorokat képzik.

A cég emellett az úgynevezett refurbished termékekkel is foglalkozik, vagyis a rövid időn belül meghibásodott vagy szállítási sérült árukat újítanak fel, a gyártósorival megegyező minőségben.

A cég árbevétele tavaly 247,3 millió forint volt, 14 millió forinttal több, mint 2015-ben. Nyeresége 6,2 millió forint volt, amely 920 ezer forinttal haladta meg a 2015-ös adatot. Tavaly 47 embert foglalkoztattak, a beruházással öt-tíz százalékos bővítést szeretnének az alkalmazottak körében - mondta a cégvezető.

Mi épül?üzemépítésgépgyártásKapuvár

Hírlevél

Hirdetés