2024.03.29, Péntek
Új kórházi tömb épül a Hegyvidéken
ogk.hu

Új kórházi tömb épül a Hegyvidéken

MTI

2017.11.08. 16:46 - Antal Zsófia

Az Országos Gerincgyógyászati Központ csúcstechnológiával felszerelt épületet hoz létre Budapest XII. kerületében.

Hirdetés

Új beruházásokat tervez az Országos Gerincgyógyászati Központ (OGK) – mondta Varga Péter Pál főigazgató egy háttérbeszélgetésen. Megkezdődött a tervezése egy új kórházi tömbnek az OGK Királyhágó utcai területén. Az új szárnyban egy helyre kerül az OGK csúcstechnológiával felszerelt, hat műtőből álló blokkja és a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek. Két szint a privát betegek ellátását segíti negyven ágyon, a többin magánrendelők kapnak helyet.

A gerincsebész szakorvos családi cége birtokolja a Budai Egészségközpont Kft. (BEK) 40 százalékát, amely az OGK-t üzemelteti. A magánintézmény speciális helyzetben van a piacon: a közfinanszírozott komplex nagy gerincgyógyászati műtétek 80 százalékát ott végzik el. Jelenleg 160 ágyon évi csaknem háromezer műtétet hajtanak végre.

A közelmúltban Csányi Sándornak, az OTP csoport elnök-vezérigazgatójának Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt.-je a Budai Egészségközpont 60 százalékát megvásárolta, de Varga Péter Pál ügyvezető igazgatóként továbbra is teljes kompetenciával vezeti a vállalkozást.

A főigazgató közölte, az idei várható árbevételük körülbelül 6,5 milliárd forint lesz, a cég adózott nyeresége pedig 300-400 millió forint, és ez lesz fennállásuk óta az első év, amely alapján osztalékot tudnak fizetni.

kórházfejlesztésMi épül?XII. kerület

Hírlevél

Hirdetés