2024.04.23, Kedd
Új gyártócsarnokkal erősödik Pécs textilipara
rovitex.eu

Új gyártócsarnokkal erősödik Pécs textilipara

MTI

2018.01.19. 09:31 - Antal Zsófia

600 négyzetméteres üzemet épít fel a magyar tulajdonú Rovitex Hungária, benne nagy teljesítményű gyártósorokkal.

Hirdetés

Csaknem félmilliárd forintos beruházással új, 600 négyzetméteres csarnokot épít pécsi telephelyén a Rovitex Hungária Kft. - tájékoztatott a vállalat. Az 1996-ban alapított, teljes mértékben magyar tulajdonú függönygyártó és nagykereskedelmi cég közleménye szerint 244 millió forintos támogatást nyertek fejlesztésre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP).

Szabó Márk, a Rovitex gazdasági vezetője közölte: az építkezés várhatóan tavasszal kezdődik, a megvalósításra 18 hónap áll rendelkezésre. Az új csarnokban nagyteljesítményű ipari gyártósorok fognak működni: függönygyártó sor, késztermékgyártó sor, valamint mintasálgyártó gépsor kerül a létesítménybe. A beruházás keretében fejlesztik a cég informatikai rendszerét is.

A vállalat egyúttal beszámolt arról is, hogy a közelmúltban zárult egy összesen csaknem 410 millió forint értékű kapacitásfejlesztési és eszközbeszerzési projektjük, amelynek felét szintén a GINOP forrásaiból finanszírozták. A cég meglévő pécsi irodáját és a raktárépület emeleti varrodáját bővítették, illetve létrehoztak egy, a gyártásra alkalmas újabb helyszínt. A többi között vásároltak csomagolórendszert, úgynevezett inlayer-nyomtatót, raklapszállítót, egyedi gépsort, konfekcionálógépet, illetve Samba-vágógépet.

A Pécsett több mint 70 főt, leányvállalatain keresztül további ötven embert foglalkoztató társaság 2004-ben kezdte exporttevékenységét, azóta a világ 40 országába értékesítik termékeiket. Kínálatukban megtalálhatóak a lángmentes, illetve antibakteriális termékek is, amelyeket elsősorban szállodák és kórházak számára értékesítenek.

Mi épül?GINOPPécsüzemépítéstextilipar

Hírlevél

Hirdetés