2024.04.20, Szombat
Jó hír a Tisza-tó térségében élők számára: újabb útfelújítás fejeződött be
Fotók: Ujvári László

Jó hír a Tisza-tó térségében élők számára: újabb útfelújítás fejeződött be

magyarepitok.hu

2021.11.17. 16:36 - Kalácska-Nagy Nóra

A STRABAG végezte el a közel 4,4 kilométeres útszakasz felújítását a Nagykunságban, Tiszaszentimre térségében.

Hirdetés

A Magyar Falu Program keretében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában befejeződött a 3217. jelű Kunhegyes - Tiszaszőlős összekötő út 15+200 – 19+590 kilométer szelvények közötti közel 4,4 kilométeres szakaszának felújítása – olvasható a lapunk számára is eljuttatott sajtóközleményben. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABAG Általános Építő Kft. bruttó közel 645 millió forint hazai forrásból valósította meg a beruházást.

Fotók: Ujvári László

Az ünnepélyes sajtónyilvános átadóra szerda délelőtt került sor Tiszaszentimrén. A vendégeket Koczúrné Tóth Ibolya, Tiszaszentimre polgármestere és Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. Az ünnepi beszédet Gaal Gergely, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa, az avató beszédet F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője mondta el. A beruházás részleteit Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. A kivitelezést Kóródi László, a STRABAG Általános Építő Kft. projektvezetője jelentette készre. Az egyházi áldást pedig Nt. Fodor Gusztáv, tiszaszentimrei lelkész-igazgató tartotta.

Ebben az évben Jász-Nagykun Szolnok megyében közel 9 milliárd forint értékű felújítási és javítási munka elvégzése várható a megye 1330 kilométer hosszú úthálózatán.

A Tisza-tó környéki útfelújításokról korábban is írtunk már, többek között a 3216-os Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út Tiszaroff külterületi szakaszának és a 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út Tiszaderzs előtti és a település utáni szakasz felújításáról.

Új, tartós útburkolatjelek és KRESZ táblák kerültek ki

A 3217. jelű Kunhegyes-Tiszaszőlős összekötő út 15+200 – 19+590 kilométer szelvények közötti szakaszán, a meglévő burkolat marását és egyes helyeken a pályaszerkezet cseréjét követően, jellemzően két réteg kötő és egy réteg kopóréteg került beépítésre. A felújított szakaszon 1 méter szélességben stabilizált padka készült.

A beruházás során 2 pár buszmegálló felújítása is megtörtént. 1 pár buszmegálló kiemelt szegélyes peronnal, 1 pár buszmegálló burkolt padka jelleggel készült el.

A közlekedésbiztonság javítása érdekében új, tartós útburkolatjeleket festettek fel, a KRESZ táblákat is kicserélték, valamint új szalagkorlátokat helyezett el a kivitelező STRABAG Általános Építő Kft.

A beruházást követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala, és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható.

Az útfelújítással biztosítható a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérése – olvasható a lapunk számára is eljuttatott sajtóközleményben.

Galéria

ÚtépítésStrabagMagyar Közút Nonprofit Zrt.TiszaszentimreútfelújításKunhegyes

Hírlevél

Hirdetés