2023.03.25, Szombat
15 milliárd forintos autóipari beruházást adtak át Móron
whb.hu

15 milliárd forintos autóipari beruházást adtak át Móron

MTI, whb.hu

2017.12.18. 14:17 - Antal Zsófia

Az Adient prémium kategóriás üléseket állít majd elő új gyárában, ahová kétszáz új munkatársat is felvesznek a következő időszakban.

Hirdetés

Pénteken avatta fel móri gyárbővítését az autóipari Adient: az új üzemcsarnokot mintegy 47,5 millió eurós (14,915 milliárd forintos) beruházással építették fel. A projekt kivitelezője a West Hungária Bau Kft. Az előregyártott vasbeton vázas csarnok összekötő folyosóval csatlakozik egy már korábban meglévő épülethez.

Sorin Moisescu, az Adient operációs igazgatója kiemelte: a 12 ezer négyzetméteres gyárban kifejezetten a prémium kategóriás ügyfelek, a BMW és a Daimler számára gyártanak a tervek szerint évente több mint kétmillió ülésszerkezetet. Gulyás Ervin operációs menedzser tájékoztatása szerint az új csarnokban ötszázan dolgoznak majd, mert a következő két évben kétszáz munkatárssal bővítik gyárukat.

Szentkuti László operációs menedzser elmondta: a csarnok 60 új gyártóberendezésnek ad helyet. Hegesztő területükre a legmodernebb lézerhegesztő technológiát telepítik, jövő év elején induló festőüzemükben 2020-ra – mire a teljes kapacitást elérik – napi 90-100 ezer darab alkatrész festésére lesznek képesek. Hozzátette: összeszerelő soraikat a móri gyáron belül tervezik és fejlesztik.

Az Adient három telephelyen - Móron, Mezőlakon, valamint Kecskeméten - több mint 2700 embert foglalkoztat. Móron a Daimler, a BMW, a Rolls Royce, a Renault, a Nissan és a Volkswagen-csoport számára mechanikákat és első ülés-szerkezeteket gyártanak. Az Adient éves szinten világszerte több mint 25 millió autóülést gyárt, 86 ezer alkalmazottat foglalkoztat 33 ország 237 üzemében. A móri gyár 2016-os árbevétele megközelítette az 50 milliárd forintot, létszáma pedig a kétezret.

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.munkahelyekMi épül?autóiparüzemépítésMór

Hírlevél

Hirdetés