2022.12.09, Péntek
Megújul a győri bencések otthona
mapio.net

Megújul a győri bencések otthona

magyarepitok.hu, magyarkurir.hu

2020.03.30. 09:54 - Hegedűs Gergely

A műemléki védelem alatt álló épületegyüttesben a rendház és a gimnázium is átfogó fejlesztést kap.

Hirdetés

Győrben jól halad a Szent Mór Perjelség Rendházának fejlesztése - értesült a magyarepitok.hu. Az oktatási és infrastrukturális célú belső átalakításban a rendház mellett a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium épülete is megújul, a kivitelező az Euro Generál Zrt., valamint a Possibuild Építőipari és Szolgáltató Kft. Ebben a hónapban a rendház bejárati részeinek munkálatainak jelentős részével már el is készültek.

A műemléki védelem alatt álló épületegyüttesben többek közt előregyártott épületszerkezetek épülnek be, és betonaljzat is készül. Emellett talajnedvesség elleni szigetelés, új nyílászárók, festés, homlokzati felületképzés és villamos munkák is a beruházás részét képezik. A Szent Mór Perjelség az ebédlőjét is megújította, ennek átadójáról ebben a cikkben számolt be a Magyar Kurír.

A győri Széchenyi téren található perjelség templomát a 17. században építették. A Szent Ignác-templom a hazai barokk templomépítészet kiemelkedő alkotása, amely az építtető jezsuita rend feloszlatása után is változatlan állapotban maradt fenn, 1802 óta az itt megtelepedett bencés rend gondozza.

Mi épül?Euro GenerálGyőrPossibuild Kft.

Hírlevél