2024.03.28, Csütörtök
Megújul a győri bencések otthona
mapio.net

Megújul a győri bencések otthona

magyarepitok.hu, magyarkurir.hu

2020.03.30. 09:54 - Hegedűs Gergely

A műemléki védelem alatt álló épületegyüttesben a rendház és a gimnázium is átfogó fejlesztést kap.

Hirdetés

Győrben jól halad a Szent Mór Perjelség Rendházának fejlesztése - értesült a magyarepitok.hu. Az oktatási és infrastrukturális célú belső átalakításban a rendház mellett a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium épülete is megújul, a kivitelező az Euro Generál Zrt., valamint a Possibuild Építőipari és Szolgáltató Kft. Ebben a hónapban a rendház bejárati részeinek munkálatainak jelentős részével már el is készültek.

A műemléki védelem alatt álló épületegyüttesben többek közt előregyártott épületszerkezetek épülnek be, és betonaljzat is készül. Emellett talajnedvesség elleni szigetelés, új nyílászárók, festés, homlokzati felületképzés és villamos munkák is a beruházás részét képezik. A Szent Mór Perjelség az ebédlőjét is megújította, ennek átadójáról ebben a cikkben számolt be a Magyar Kurír.

A győri Széchenyi téren található perjelség templomát a 17. században építették. A Szent Ignác-templom a hazai barokk templomépítészet kiemelkedő alkotása, amely az építtető jezsuita rend feloszlatása után is változatlan állapotban maradt fenn, 1802 óta az itt megtelepedett bencés rend gondozza.

Mi épül?Euro GenerálGyőrPossibuild Kft.

Hírlevél

Hirdetés