2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Két rendőrkapitányság is megújult Heves vármegyében
Illusztráció

Két rendőrkapitányság is megújult Heves vármegyében

magyarepitok.hu, heol.hu

2023.12.07. 15:32 - Szabó Ákos

A Tömb 2002 és az Euro Campus dolgoztak a beruházásokon.

Hirdetés

Egerben tartották meg a város rendőr-főkapitánysága és a füzesabonyi rendőrkapitányság korszerűsítésének projektzáró sajtótájékoztatóját december 7-én délelőtt. A megyeszékhelyen a Tömb 2002 Kft. munkájával, Füzesabonyban pedig az Euro Campus Kft. kivitelezésében készültek el a fejlesztések a közbeszerzési adatok szerint.

A két beruházáson, melyek a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázatán nyert, 810 millió forintos támogatásból valósultak meg, alapvető cél volt a munkakörülmények javítása. A heol.hu az eseményről beszámolva leírja: az épületek energiahatékony felhasználását, a megtakarítást célzó fejlesztések valósultak meg. Homlokzati, lábazati, tetőfödém hőszigetelés, a fűtési rendszer korszerűsítése, illetve a megújuló energiafelhasználás kialakítása is segíti a szén-dioxid kibocsátás csökkentését.

 

Ideális üzemeltetés felé haladnak

A projektzárón Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára kifejtette: az elmúlt évek kiemelten ráirányították a figyelmet arra, hogy az energiával hangsúlyosan kell foglalkozni, fontos, hogy "az ideális üzemeltetés irányába vigyük el az épületeinket". Kiemelte: országszerte több száz energiahatékonysági projekt fejeződik be, gyakorlatilag teljeskörűen, jelentős megtakarítást hozva az üzemeltetési költségekben.

Emlékeztett arra is, hogy az elmúlt egy évben két ágazati szabályozás is előrehaladt. Az egyik az állami beruházások rendjéről szóló törvény, amely november 8-tól már hatályos, a másik pedig a magyar építészetről szóló törvény, amelyet decemberben elfogadhatnak. Mindkét törvény "hosszú évtizedekre szabhat reményeink szerint pozitív irányt ezen a területen" – fogalmazott.

 

Heves városában folytatódik a projektsorozat

Kovács Erika vármegyei rendőrfőkapitány-helyettes felszólalásában azt hangsúlyozta: a felújítást úgy kellett koordinálni, hogy a rendőri munkát ne hátráltassa és a vállalkozói érdekkel se legyen ellentétes.

Szólt arról is, hogy a hevesi rendőrkapitányság épületére vonatkozó energiahatékonysági terv elkészült, így reményeik szerint a KEHOP következő helyszíne a vármegyében ez az az épület lesz.

Mi épül?Tömb 2002Euro Campus Kft.EgerFüzesabony

Hírlevél

Hirdetés