2024.04.19, Péntek
A térség egyik legmodernebb sertésfeldolgozója épül Sárrétudvariban
dehir.hu

A térség egyik legmodernebb sertésfeldolgozója épül Sárrétudvariban

MTI

2018.03.22. 14:43 - Antal Zsófia

Több mint 3 milliárd forintból valósul meg az élelmiszeripari beruházás, mely 150 munkahelyet hoz Hajdú-Bihar megyébe.

Hirdetés

Kategóriájában Közép-Európa legmodernebb sertésvágó és -feldolgozó üzeme épül meg a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvariban - jelentette be Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár a szerdai alapkőletételen. A Kurucz Cégcsoport beruházása 3 milliárd 9 millió forintból valósul meg, a költségek felét európai uniós támogatás biztosítja, 50 százalék pedig önerő.

fotó: haon.hu

A 150 munkahelyet teremtő beruházásban 2019 januárjára egy, a legmodernebb technológiával rendelkező üzem készül el 3700 négyzetméteren, amihez egy 900 négyzetméteres irodaház is épül. Az adott évben a teljes éves állományt feldolgozzák majd nyújtott műszakban.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a Kurucz Cégcsoport a beruházással sikeresen valósítja meg a „termőföldtől az asztalig" elképzelést, hiszen saját sertésállományukat saját terménnyel etetve, saját vágó és feldolgozó üzemben készült hústerméket állít elő.

Kurucz Ferenc igazgató ismertette, a rendszerváltozás óta folyamatosan bővülő családi vállalkozás mára Hajdú-Bihar és Békés megyében, összesen 8 telephelyen működik. Évente 140-150 ezer sertést állítanak elő, emellett 3200 hektáron (ebből 2200 hektár Magyarországon, 1000 hektár Romániában) szántóföldi növénytermesztést folytatnak. Tavalyi árbevételük közel 7 milliárd forint volt.

munkahelyekMi épül?üzemépítésélelmiszeriparSárrétudvari

Hírlevél

Hirdetés