2024.04.19, Péntek
Elindult az építkezés Zugló új nyolcszintes kórházépületén
infosales.hu

Elindult az építkezés Zugló új nyolcszintes kórházépületén

mti, parokia.net

2018.03.09. 15:07 - Szabó Ákos

A fővárosi Bethesda Gyermekkórház egy 6,5 milliárd forintos fejlesztéssel bővül ki.

Hirdetés

Várhatóan 2021 elejére készül el a Bethesda Gyermekkórház új szárnya, melynek pénteken tették le az alapkövét. A budapesti gyermekegészségügyi ellátásban fontos szerepet játszó kórházat a református egyház üzemelteti, az intézmény a főváros északi rézén kívül bizonyos esetekben Pest megyét is kiszolgálja. A Bethesdában látják el emellett az ország súlyosabb égéssérüléseket elszenvedett gyermekeit is.

 

A projektnyitó ünnepség (parokia.net)

 

A most elindult építkezés során egy hétemeletes, szintenként 1200 négyzetméteres modern tömböt alakítanak ki.  A fejlesztés során többek között új szülészeti-nőgyógyászati egységet és gyermekpszichiátriai osztályt alakítanak ki, illetve létrehoznak egy koraszülött-intenzív centrumot is. Emellett a sürgősségi osztály is megújul.

 

700 milliárd forint jut a főváros egészségügyi fejlesztésére

A fejlesztés az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében valósul meg, melynek során 700 milliárd forintot fordítanak 2025-ig a főváros egészségügyi ellátásának átszervezésére és fejlesztésére. A programban 3 centrum-, vagy szuperkórházat alakítanak ki:

 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (k) és Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója (j) a kórház új épületszárnyának alapkőletételén (mti)

 

Balog Zoltán emberi erőforrásokért felelős miniszter az alapkőletételen kifejtette: fontos fejlesztést kap az országos gyermeksürgősségi ellátási rendszer. Az elmúlt harminc évben ilyen jelentős - mintegy 14 milliárd forintos - forrás nem került a modern gyermekegészségügybe ennek a területnek a fejlesztésére - mondta el a politikus.

 

kórházfejlesztésMi épül?ZuglóBudapestEgészséges Budapest Program

Hírlevél

Hirdetés