2024.04.25, Csütörtök
Újabb autóipari fejlesztés: svéd cég épített gyártócsarnokot Nagyvázsonyban
Illusztráció (tervaz.hu)

Újabb autóipari fejlesztés: svéd cég épített gyártócsarnokot Nagyvázsonyban

mti

2018.03.14. 09:55 - Szabó Ákos

A Novus Interiör 70 új munkahelyet teremt a térségben, az üzemközpontot tovább fogják bővíteni.

Hirdetés

Félmilliárd forintot meghaladó projektben alakította ki új nagyvázsonyi gyártórészlegét a svéd Novus Interiör Hungary Kft. – derült ki a keddi átadó ünnepségen. A vállalat 2000 négyzetméteres csarnokot épített, ahol autóipari termékeket, többek között üléseket és kormányszerkezeteket fognak előállítani. Az új üzemi létesítmény öt hónap alatt épült fel.

 

Folytatják az építkezést

A Novus tovább folytatja nagyvázsonyi beruházását: 2019-ig két ütemben, összesen több mint egymilliárd forintos befektetéssel 70 új munkahelyet teremtenek a térségben. Kis-Kapin Károly cégvezető elmondta: most a fejlesztési és logisztikai kapacitásait növeli a vállalat.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j2) és Kapin Károly cégvezető (j) az átadási ünnepségen (mti)

 

A svéd vállalat 1998 óta van jelen Nagyvázsonyban. Björn Hedenberg cégtulajdonos mérföldkőnek nevezte a beruházást a vállalkozás életében, a város polgármestere pedig kiemelte: optimizmusra ad okot az új beruházás.

A Novus Interiör Hungary Kft-nél 2016-ban 118, az azt megelőző évben 106 ember dolgozott. A társaság nettó árbevétele 2016-ban 1,7 milliárd forint volt, 2015-ben pedig meghaladta az 1,3 milliárd forintot.

Mi épül?autóiparüzemépítéscsarnoképítésüzemfejlesztésNagyvázsony

Hírlevél

Hirdetés