2024.03.29, Péntek
Év végére felépül Magyarország legnagyobb repülési oktatóközpontja
hirado.hu

Év végére felépül Magyarország legnagyobb repülési oktatóközpontja

realista.hu

2018.04.26. 11:29 - Antal Zsófia

A nemzetközi létesítmény a Wizz Air igényeire szabva jön létre, benne többek között repülőgép szimulátorokkal, berendezett utastérrel és irodákkal.

Hirdetés

Repülési oktatóközpontot fejleszt a WING Zrt. a Wizz Air számára, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szomszédságában – írja a realista.hu. A nemzetközi oktatóközpont tervezője az Építész Stúdió Kft., a kivitelezője pedig a Bernecker Kft.

A fejlesztés hosszú távú bérleti konstrukcióban valósul meg, s eredményeként Magyarország legnagyobb repülési oktatóközpontja jön létre, amely régiós szinten is a legmodernebbek között lesz. Az építkezés februárban indult, mára áll az épület szerkezete, az átadás év végére tervezett.

A 3800 négyzetméteres épület alapterületének a harmadát foglalja el a gyakorlati oktatási terület, három repülőgép szimulátorral – ezek közül a két Airbus A320 egység 360 fokban minden irányban tud mozogni, így valós időben, valós körülmények között tud egy-egy teljes repülőutat szimulálni. Helyet kap az épületben egy berendezett utasteret magában foglaló géptörzs is, amelyben a vészhelyzeti menekítéseket gyakorolhatja a fapados légitársaság személyzete, és telepítésre kerül egy tűzoltás gyakorlására kialakított létesítmény is. Az oktatótér igény szerint a későbbiekben tovább bővíthető.

Az épület másik felében egy háromszintes irodarész épül, ahol irodák, 14 oktatóterem, egy impozáns előcsarnok és közösségi terek találhatóak majd. Az épület külsejét is a repülési téma inspirálta, a burkolat egy repülőgép külső megjelenését idézi majd, fémes és ezüstös elemekkel.

Wing Zrt.Mi épül?csarnoképítésLiszt Ferenc repülőtéroktatási beruházásiroda

Hírlevél

Hirdetés