2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Magyar autóipari beszállító bővítette két gyártóbázisát Békésben
lbl.hu

Magyar autóipari beszállító bővítette két gyártóbázisát Békésben

magyarepitok.hu

2018.04.03. 10:58 - Szabó Ákos

A Csaba Metál békéscsabai és szeghalmi telephelyein előállított alkatrészeket többek között a Jaguár, az Audi és a Mercedes is használja.

Hirdetés

Átadták a hazai tulajdonú Csaba Metál Zrt. két új termelőbázisát is az ünnepek előtti utolsó munkanapon. A luxusautó-alkatrészeket előállító vállalat két gyártóközpontjában is jelentős fejlesztést hajtottak végre: Békéscsabán 4 ezer négyzetméteres, a közeli Szeghalmon pedig egy 3,5 ezer négyzetméteres üzemcsarnokot adtak át. Az új létesítményekben modern ipari robotokat szereltek fel, melyeket 165 új alkalmazott működtet majd.

A beruházás 5,7 milliárd forintból valósult meg, 1,3 milliárd forintnyi állami támogatással. A kivitelezést a szintén békéscsabai központú LBL Fővállalkozó és Szállítási Kft. bonyolította le.

 

A vállalat újabb 3,7 milliárd forintos fejlesztésbe kezd

 

Munka a Csaba Metál gyárában (autoszektor.hu)

Az átadási ünnepségen Majoros Béla, a társaság tulajdonos vezérigazgatója elmondta: a 35 éves vállalat 2010 óta 4,7 milliárdról 18 milliárdra emelte az árbevételét. A Csaba Metál jelentős üzleti kapcsolatokat ápol több nemzetközi autóipari óriásvállalattal is, a cég termékei megtalálhatóak többek között Jaguár, Audi és Mercedes típusú autókban is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen kifejtette: a kormány stratégiai partneri megállapodást kötött a Csaba Metállal, mely hamarosan további beruházásokba kezd majd. Az aluminimum autóalkatrészeket előállító vállalat 3,7 milliárd forint értékben tervez további fejlesztéseket, ehhez az állam 1,3 milliárd forintnyi támogatást ígért.

Mi épül?építőipari cégekautóiparBékéscsabacsarnoképítésSzeghalomLBL Fővállalkozó és Szállítási Kft.

Hírlevél

Hirdetés