2024.03.29, Péntek
Vissza nem térítendő támogatásból újulhatnak meg a járóbeteg-szakellátók
aranyoldalak.hu

Vissza nem térítendő támogatásból újulhatnak meg a járóbeteg-szakellátók

MTI

2017.05.09. 11:42 - Antal Zsófia

Akár száz rendelő is részesülhet az ötmilliárd forintos keretből, melyre május 26-ig adhatnak be pályázatot.

Hirdetés

Műszerfejlesztésre, épületrekonstrukcióra vagy a betegek ellátását kényelmi szempontból javító beruházásokra pályázhatnak közfinanszírozott járóbeteg-szakellátók ötmilliárd forint keretösszegig – jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kedden Budapesten. A pályázat célja, hogy a betegek minél kevesebb időt töltsenek a drágább kórházi ellátás keretén belül, és minél többen kapják meg a lakóhelyükhöz legközelebbi ellátást.

Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár elmondta, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretén belül a pályázatok április 25-től elérhetőek, a támogatási igény benyújtásának határideje május 26.

A mostani pályázattal az infrastrukturális fejlesztések támogatása a cél, és hogy csökkenjen a kórházi dolgozókra nehezedő nyomás, javuljanak a szakrendelőkben a munkakörülmények. Vissza nem térítendő támogatásról van szó, és pályázatonként maximum 300 millió forint az elnyerhető összeg, így várhatóan 16 és 100 között lesz a pályázatok száma.

Pályázatokegészségügyi fejlesztésEmberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP)

Hírlevél

Hirdetés