2024.06.25, Kedd
Önálló kiadvány méltatja a Pest megyei műemlékfelújításokat
magyarepitok.hu

Önálló kiadvány méltatja a Pest megyei műemlékfelújításokat

magyarepitok.hu

2016.12.14. 11:12 - Antal Zsófia

Nepomuki Szent János gödöllői szobrának felújításával az A-HÍD is bekerült az örökségvédelem jegyében kiadott füzetbe, melyet kedden mutattak be.

Hirdetés

A Pest Megyei Kormányhivatal hatodik éve jelenteti meg „Egy kis mustra” címmel Pest megye műemlékeinek helyreállítását reprezentáló kiadványát, melyben bemutatja mindazon műemlékeket, amelyeket a megyében szponzorok segítségével sikerült abban az évben felújítani.

A kiadvány bemutatójára idén december 13-án, a Pesti Vármegyeháza Nyáry Pál termében került sor. Az impozáns kis füzetet Nagy Gábor, a kötet szerkesztője és a Pest Megyei Kormányhivatal Örökségvédelmi vezetője ismertette.

Nagy Gábor a kiadvány bemutatóján (fotó: magyarepitok.hu)

Az ünnepségen az A-HÍD Zrt. is részt vett: a meghívást azért kapta, mert ebben az évben támogatásával megvalósulhatott Nepomuki Szent János gödöllői kastélykápolna előtt található szobrának felújítása.

A cég nem először támogatott műemlékfelújítást: Sal László vezérigazgató 2014-ben a Hidak és Hídépítők Napja alkalmából tette azt a felajánlást, miszerint az ország területén minden évben felújíttat egy Nepomuki Szent János szobrot - Nepomuki a folyók, hidak, hajósok védőszentje. „Több száz ilyen szobor van az országban, így ez a projektünk elég hosszú ideig fog tartani, de állunk elébe” – mondta akkor a vezérigazgató. Tavaly Budapest III. kerületében restauráltatták az ott található szobrot, idén pedig Gödöllőre esett a választás. A 2017. évi felújításra már sok-sok javaslat érkezett az országból. A döntésre januárban kerül sor, melyet a Hídépítők Egyesületével közösen hoznak meg.

Galéria

műemlékfelújításA-Híd Zrt.Iparági hírekGödöllő

Hírlevél

Hirdetés