2024.06.22, Szombat
Magasépítő technikus diákokat támogatott az A-Híd
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Magasépítő technikus diákokat támogatott az A-Híd

magyarepitok.hu

2017.04.28. 10:51 - Antal Zsófia

A 2017-es Szakma Sztár Fesztivál adott otthont az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének, ahol a legjobban teljesítő tanulókat táblagépekkel jutalmazta a cég.

Hirdetés

Hétfőtől szerdáig rendezték meg a budapesti Hungexpo Vásárközpontban a Szakma Sztár Fesztivált, amely az idei évben ünnepelte tízéves jubileumát. A rendezvény jelmondata szerint „A jó szakma felér egy diplomával!”, s az eseményen került sor a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), valamint a 4. SkillsHungary verseny döntőjére.

A képre kattintva galéria nyílik!

Az országos versenyekben összesen 41 szakma tanulói mérték össze tudásukat, akik az építőiparon kívül a villamosipar, a gépipar, a faipar, a könnyűipar, a vendéglátóipar, a szolgáltatóipar és az informatika területéről kerültek ki.

Az építőiparon belül a kőműves és hidegburkoló, az ács, a szárazépítő, a festő-mázoló-tapétázó, valamint a magasépítő technikus szakmák diákjai vettek részt. Utóbbi diákok az OSZTV keretében, míg a többi négy szakma tanulói az SZKTV keretében versenyeztek.

 

Így értek csúcsra a legjobb magasépítők

A magasépítő technikus tanulók számára szervezett OSZTV három fordulóból állt. Az elődöntőben az ország összes építőipari szakgimnáziumából jelentkezhettek a technikus tanulók, ebben a tanévben 180-an tették ezt meg. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megyei központjaiban megírt feladatlapok alapján kerültek tovább a válogató versenybe, azaz a második fordulóba. Ebben a tanévben a legjobb 18 tanulót hívták be, a válogató versenyt pedig a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Hild József Építőipari Szakgimnáziuma rendezte. A versenyen gyakorlati feladatokat kellett megoldani, és szóbeli feleletek is voltak.

Idén öt tanuló került a Hungexpón rendezett döntőbe, ahol szintén gyakorlati feladatokkal birkóztak meg. A döntő végén ünnepélyes eredményhirdetés keretében ismertették a helyezetteket – itt kerültek kihirdetésre a többi szakma versenyeredményei is.

Az ünnepség keretében Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára is köszöntötte a szervezőket és a résztvevőket, és gratulált a szépen teljesítő versenyzőknek. Azt mondta: „az igazi sztárokat nem a kereskedelmi tévék valóságshow-iban kell keresnünk, hanem a mindennapokban kiváló tudásukat adó szakemberek között.”

Józsa Tamás, a Hild József Építőipari Szakgimnázium igazgatója átadja az A-Híd által felajánlott ajándékokat a győztes tanulóknak. (A képre kattintva galéria nyílik!)

Az A-Híd Zrt. részéről Sal László vezérigazgató vett részt az eseményen, a cég által felajánlott 6 db tabletet pedig Józsa Tamás, a győri Hild József Építőipari Szakgimnázium igazgatója adta át az első öt versenyzőnek, valamint az első helyezett felkészítő tanárának. (Az A-Híd a győri intézménnyel évek óta kapcsolatban van, támogatja a szakmai rendezvényeit.)

Az A-Híd Zrt. mellett a Leier Hungaria Kft., a Szega Books Kft. és a Terc Kft. ajánlott fel díjakat. A nyertesek továbbá ösztöndíjat is kaptak a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi karától.

Galéria

A-Híd Zrt.Aktuálisszakemberképzés

Hírlevél

Hirdetés