2024.04.20, Szombat
A Nokia Skypark lett a világ második legjobb irodafejlesztése
magyarepitok.hu

A Nokia Skypark lett a világ második legjobb irodafejlesztése

magyarepitok.hu

2018.05.03. 13:48 - Antal Zsófia

A tavaly a Corvin-negyedben átadott kutatás-fejlesztési központot a Nemzetközi Ingatlanszövetség 60 ország projektjei közül sorolta dobogós helyre.

Hirdetés

Irodaház kategóriában elnyerte a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat (World Prix d’Excellence) Ezüst Díját a budapesti Nokia Skypark. A Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) idén Dubajban rendezte meg 69. Világkongresszusát, itt kerültek kihirdetésre kedden a pályázat eredményei. Minden évben 60 országból választják ki a legjobbakat: a több mint negyedszázada útjára indított díj a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési elismerése.

A díjazás főbb szempontjai közé tartozik az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti- és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége, valamint a megvalósítás időtartama is. Emellett értékelik az értékesítés és bérbeadás eredményességét, továbbá a környezetvédelmi szempontokat és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.

A Futureal-csoport fejlesztésében megvalósult, és a ZDA-Zoboki Építésziroda által tervezett épület a Corvin-sétány egyik lezáró eleme. A legkorszerűbb technológiákkal ellátott Nokia Skyparkot kifejezetten technológiai és kutatás-fejlesztési igényekre tervezték. A több mint 70 millió euró beruházási értékű, 25 ezer négyzetméteres komplexum teljes területét a Nokia foglalja el.

 

Az iroda és tervezői is komoly elismeréseket tudhatnak már magukénak

Az éppen egy évvel ezelőtt átadott irodaépület harmadszorra kapott rangos díjat: 2017 novemberében nyerte el az év legsikeresebb ingatlanfejlesztésének járó Portfolio Property Awards „Év projektje" díját, majd decemberben a FIABCI magyarországi tagozatának nívódíját is megkapta.

A tervező ZDA–Zoboki Építésziroda munkáit Magyarországon egyedüliként idén már negyedszerre ismerték el a legrangosabb nemzetközi FIABCI-díjjal. Az iroda tervezésében megvalósult épületek (Művészetek Palotája, Richter Gedeon Zrt. Kémiai Kutatóépület, Telenor Irodaépület) korábban két nemzetközi fődíjat és egy második díjat nyertek el, míg az alkotóközösség munkáját a Nemzetközi Ingatlanszövetség 2012-ben FIABCI Diplomával tüntette ki.

AktuálisCorvin sétánynívódíjakFuturealZDA Zoboki Építészirodairoda

Hírlevél

Hirdetés