2024.06.25, Kedd
Átadták a magyar tetőcserépgyártó erdélyi üzemét
Fotók: Terrán Kft.

Átadták a magyar tetőcserépgyártó erdélyi üzemét

magyarepitok.hu

2018.06.14. 13:05 - Hegedűs Gergely

Az 1,6 millárdos beruházással a Terrán évi 10 millió cserepet tud gyártani Romániában, ahol első gyártóként érte el az 50 éves garanciális időt.

Hirdetés

Csütörtökön ünnepélyesen is átadták a Terrán Cégcsoport legújabb, Aranyosgyéresen épült modern betoncserép gyárát – adta hírül vállalat közleménye.

A közel 5 millió eurós – mintegy 1,6 milliárd forintos - beruházásnak köszönhetően a magyar cégcsoportnak a két hazai és a szlovákiai üzemén kívül immár Romániában is működik gyártóüzeme.


Gyorsabbá válik a helyi piac kiszolgálása

A közleményből kiderül, az 1920-ban alapított Terrán Tetőcserépgyártó Kft. az évről évre növekvő vásárlói kereslet miatt döntött a terjeszkedés mellett. Fontos szempont, hogy az erdélyi üzem földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően mostantól a helyi piac igényeinek kiszolgálása rugalmasabbá, gyorsabbá válik.

A tervek szerint Aranyosgyéresen évente akár 10 millió darab tetőcserepet tudnak előállítani, amivel hosszabb távon is képesek lesznek a növekvő vásárlói igények kiszolgálására.

Ahogy azt a szerdai erdélyi cikkünk is bemutatta, a gyár stratégiai szerepét tovább növeli, hogy az épülő észak-erdélyi autópálya is érinti. Az egyik már működő szakasznak éppen Aranyosgyéresnél van a végpontja.


Ezzel a lépéssel stabillá vált a jelenlét 

A társaság beszámolója úgy fogalmaz,

a gyártás-technológiában piacvezető Terrán a magasan képzett szakemberei és mérnökei több évtizedes gyártási tapasztalatával fejlesztette ki az új gyárát.

Ezzel a beruházással Romániában is olyan minőségi termékeket tud előállítani, amelyekkel a tetők hosszú távra, akár egy életre szólóan tervezhetők. A vállalat megbízhatóságát fémjelzi, hogy a romániai tetőcserépgyártók közül elsőként emelték betoncserép termékeik garanciális idejét 50 évre. „A most befejezett beruházással a Terrán megalapozta a hosszútávú, stabil piaci jelenlétét Romániában” – mondta Gódi Attila ügyvezető igazgató a kiváló logisztikai adottságokkal rendelkező aranyosgyéresi üzem megnyitóján.

Gódi Attila, ügyvezető igazgató

„Természetesen továbbra is számítunk a helyi partnerek bizalmára, illetve együttműködésére, hiszen a Terrán Cégcsoport az elmúlt évtizedek sikereit megbízhatóságának és minőségi termékeinek köszönheti” - tette hozzá a vezető.


Közel 20 százalékos növekedést könyvelhettek el tavaly

A cégcsoport a nemzetközi nagyvállalatokkal is felveszi a versenyt az innovatív szemléletben, Magyarországon elsők között alkalmazott robottechnológiát a betoncserép készítésben. A termékfejlesztésben is több alkalommal újító szerepet töltenek be: a tetőcserépbe integrált napelem fejlesztését 2017 óta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen végzik, a tervek szerint a termék ősztől már előrendelhető.

A vállalat 2014-es megjelenésű, csökkentett súlyú Synus cserepei Magyarországon és külföldön is rövid idő alatt népszerűek lettek, a mai napig az egyik legkedveltebb betoncserépnek számítanak. A Synus cserepekkel a romániai piacon is hasonló sikereket értek el, a termékhez kapcsolt integrált kommunikáció pedig nagyban hozzájárult a Terrán ismertségének növeléséhez is.

A cégcsoport az elmúlt évekhez hasonlóan a 2017-es évet is eredményesen zárta, konszolidált árbevétele 11,7 milliárd forint, ez 18 százalékos növekedés 2016-hoz képest. Tavaly a négy üzemben közel 53 millió cserép gördült le a gyártósorokról, ez 6 millióval több, mint az azt megelőző évben volt.

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.Aktuálisépítőipari gyártóküzemépítésAranyosgyéres

Hírlevél

Hirdetés