2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Hamarosan elrajtolhat a szolnoki színház fejlesztése
jegymester.hu

Hamarosan elrajtolhat a szolnoki színház fejlesztése

magyarepitok.hu

2018.12.15. 11:07 - Almási Krisztina

A projektben felújítják, illetve átalakítják többek között a fűtést, a világítást és a szellőztető berendezéseket is.

Hirdetés

Korszerűsítik a Szolnoki Szigligeti Színházat, a beruházó városi önkormányzat már ki is írta az ajánlati felhívást az építkezésre  – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

 

Hatalmas kristálycsillár lesz a nézőtér dísze

Megújítják többek közt a színház nézőterét – a székeket és az álmennyezetet is , ez utóbbinak pedig  meghatározó eleme lesz egy látványos  új kristálycsillár. Átépül a zenekari árok egy ötrészes süllyedő pódium beépítésével, valamint megújulnak a világítási és hangrendszerek is. Az épület hatékonyabb energiagazdálkodása érdekében lecserélik a homlokzati nyílászárókat, megfelelő szigeteléssel látják el a színházat, valamint napelemeket is telepítenek. A fejlesztés során egy tetőtéri raktár és egy gépészeti szint is készül, amely alapfeltétele a légtechnikai rendszer korszerűsítésének.

 

LED-fényben úszhat a színház

Az épület műszaki állapotában jelentős változást hoz az elavult világítási hálózatok és berendezések cseréje. A közösségi terekbe, irodákba és műszaki helyiségekbe a mai kor színvonalának megfelelő LED-es berendezéseket építenek be.

A színház épületének fűtési energiáját előállító gáztüzelésű kazánokat kondenzációs üzemű gázkazánokra cserélik, melyek kiszolgálják a színészlakások és az üzemház fűtését is.

A Szolnoki Szigligeti Színház felújítását már korábban tervbe vették, a márciusi információk szerint 250 millió forintból addigra el is készíttették az engedélyes és kiviteli terveket. 

A színházat 1912-ben adták át, de a hanyag kivitelezés és rossz minőségű anyagok miatt többször fel kellett újítani. 1954-től rendelkezik önálló társulattal, ekkor vette fel Szigligeti Ede nevét az intézmény.

 
Mi épül?Szolnokszínházfelújítás

Hírlevél

Hirdetés